Έλαια ομορφιάς πριν, ανάμεσα και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

elaia-omorfia-epidermida
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Επενδύστε σε αυτά τα έλαια ομορφιάς και αντιγήρανσης για να έχετε το πιο τέλειο σέρβις προστασίας.

«Τα αποστάγματα φυτικών ελαίων είναι γεμάτα από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία επιδιορθώνουν, καταπραΰνουν, και προστατεύουν το δέρμα χωρίς να σας κάνουν να νιώθετε λαδωμένη και λιπαρή», λέει η Joanna Vargas, διάσημη Νεοϋορκέζα αισθητικός προσώπου. Και εξηγεί:

 Για το σώμα σας
«Τα λάδια με σύνθεση shimmer θα γίνουν ο κατάλληλος σύμμαχος της σέξι εικόνας σας όλο το καλοκαίρι, αφού όχι μόνο ενυδατώνουν την επιδερμίδα αλλά χαρίζουν και μια μπρονζέ εικόνα, από το πρόσωπο έως τα πόδια. Εφαρμόστε το παντού και χαρείτε μια φυσική, χρυσή ή σαμπανιζέ λάμψη κάθε φορά που σας χτυπάει ο ήλιος», συμβουλεύει η Vargas.

Buy now
Satin Oil Hair & Body, Diptyque: Ξηρό λάδι για θρέψη και λάμψη σε σώμα και μαλλιά, με έντονο άρωμα γιασεμιού, ylang- ylang και σαφράν.

Ιδανική επιλογή: Το έλαιο ροδιού. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνες, που μαλακώνουν την επιδερμίδα και επισκευάζουν σε βάθος τις ρυτίδες ή τις πανάδες στο στήθος και το λαιμό. «Αυτές οι περιοχές συχνά παραμελούνται το καλοκαίρι και παρουσιάζουν πιο γρήγορα σημάδια γήρανσης», λέει η ειδικός και προσθέτει: «Επίσης τα έλαια macadamia και jojoba είναι πλούσια ενυδατικά στοιχεία, απορροφώνται άμεσα και χαρίζουν διαρκή προστασία από την πρόωρη γήρανση».

Buy now
Daily Reviving Concentrate, Kiehl’s: Μεταξένιο έλαιο προσώπου με φυσικά έλαια για φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.

Για το πρόσωπό σας
Εδώ, ένα λάδι μόνο του δεν μπορεί να κάνει σωστή δουλειά, αλλά μια  φόρμουλα από διαφορετικά έλαια και με μικρότερη μοριακή δομή -κυρίως από αγνά  φυτικά συστατικά που δεν φράζουν τους πόρους.

Buy now Huile Prodigieuse Florale, Nuxe: Ξηρό λάδι για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά εμπλουτισμένο με 7 φυτικά έλαια και άρωμα με από φρέσκες νότες λουλουδιών.

Καλύτερες επιλογές: «Τα έλαια από νυχτολούλουδα, cranberries, άγριο τριαντάφυλλο και φύκια. Αυτά τα φυσικά συστατικά περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις - βιταμίνη C και ρετινόλη σε φυσική μορφή-, που καταπολεμούν τις ρυτίδες», τονίζει η ειδικός.

Buy now Soleil Blanc Shimmering Body Oil, Tom Ford: Λάδι σώματος με shimmering αποτέλεσμα. Χαρίζει ελκυστική επιδερμίδα τυλιγμένη «με rose gold shimmer».

Για τα μαλλιά σας
Η ιδέα για περισσότερη λάμψη και λιγότερο φριζάρισμα (δύο από τα σημαντικά οφέλη που χαρίζει ένα λάδι μαλλιών) ακούγεται υπέροχη, αλλά μάθετε αυτό: «Τα  περισσότερα αγνά έλαια, παρουσιάζουν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης λιπαρών συστατικών, άρα δεν ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση αν τα μαλλιά σου είναι λεπτά ή πολύ λιπαρά», συμβουλεύει η hair stylist Kattia Solano, ιδιοκτήτρια του Butterfly Studio Salon στη Νέα Υόρκη και προσθέτει: «Αναζητήστε  ένα κατάλληλο μείγμα ελαίων που απορροφάται άμεσα από τα μαλλιά και δεν θα τα βαραίνει».

Buy now Orange & Bergamont Body Oil, Molton Brown: Ξηρό έλαιο σώματος εμπλουτισμένο με neroli από τη Σεβίλλη και με αρώματα περγαμόντου μανταρινιού και κέδρου.

Ιδανική επιλογή: Το λάδι καρύδας δημιουργεί τέλειες μπούκλες, καθώς δρα ως βαθύ conditioner βοηθώντας τα μαλλιά να διατηρούνται αφράτα, δυνατά και υγιή. «Όμως, αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά και ευαίσθητα, ιδανικά είναι τα έλαια macadamia και argan. Αυτά τα δυο ελαφριά συστατικά με τη μικρή μοριακή δομή διεισδύουν ήπια στην τρίχα σα να τη χαϊδεύουν, χαρίζοντας λάμψη, όγκο και μεταξένια υφή», λέει η Solano.

Buy now Wild Rose, Korres: Λάδι  προσώπου υψηλής συγκέντρωσης σε βιταμίνη C, για μείωση των λεπτών γραμμών και των δυσχρωμιών.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ