Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες γίνεται πραγματικότητα

taksidi-gunaika-moni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το όνειρο πολλών που είναι να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, γίνεται πιο ρεαλιστικό με την περιπέτεια του Airbnb: Around the World in 80 days.

Ξεκάθαρα εμπνευσμένη από το κλασικό μυθιστόρημα του Ιούλιου Βέρν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», η περιπέτεια του Airbnb, που αποτελεί μέρος των Airbnb Adventures, κάνει το όνειρο των πιο ανήσυχων εκεί έξω πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί.

Η περιπέτεια περιλαμβάνει εξερεύνηση 18 διαφορετικών χωρών σε 6 ηπείρους μέσα σε 12 εβδομάδες, με κόστος 4.391 ευρώ το άτομο. Το ταξίδι θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου με επιστροφή στις 19 Νοεμβρίου και τα έξοδα καλύπτουν διαμονή σε σπίτια, ξενοδοχεία και καράβια, μεταφορά με πτήσεις, αυτοκίνητα και ελικόπτερα και ποτά. Το σχεδόν all-inclusive ταξίδι περιλαμβάνει και κάποια επιλεγμένα γεύματα, αλλά οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους έξτρα χρήματα για φαγητό. Το ίδιο ισχύει και για την πτήση στο Λονδίνο, απ’ όπου θα ξεκινήσει η περιπέτεια.

Κι αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να σας πείσουν να ανανεώσετε το διαβατήριό σας, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο πρόγραμμα εδώ και να αποφασίσετε. Ανάμεσα στις χώρες που θα επισκεφτείτε είναι η Ρουμανία, η Αίγυπτος, το Νεπάλ, η Ισλανδία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, ο Ισημερινός και φυσικά δεν θα λείπουν εμπειρίες όπως ένα σαφάρι στην Αφρική, περίπατος σε παγετώνες στη Χιλή, πέρασμα από τον Δρόμο του Μεταξιού και πολλά άλλα.

Κάτι ακόμη σημαντικό είναι ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το ταξίδι, θα πάνε εξ ολοκλήρου στο Malala Fund, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που συστάθηκε από την πακιστανή ακτιβίστρια Malala Yousafzai που έχει κερδίσει Νόμπελ Ειρήνης και ασχολείται με την ελεύθερη, ασφαλή και ποιοτική εκπαίδευση κοριτσιών σε όλο τον κόσμο.

Οι πρώτες παρτίδες εισιτηρίων έχουν ήδη κρατηθεί και σήμερα, 1/7 στις 7 μ.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης θα είναι διαθέσιμα και τα υπόλοιπα.