Τα πιο ξέφρενα πάρτι του πλανήτη

ta-pio-ksefrena-parti-tou-planiti

Φωτογραφία: http://electricdaisycarnival.com

ΤΡΙΤΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Σε επτά σημεία του πλανήτη, διεξάγονται κάθε χρόνο, τα καλύτερα πάρτι του κόσμου. Όταν θα προγραμματίζετε τις επόμενες διακοπές σας λοιπόν, λάβετε υπόψη την παρακάτω λίστα και μην περιοριστείτε μόνο στο να φωτογραφίσετε τα αξιοθέατα της πόλης που θα επισκεφτείτε, αλλά γίνετε κι εσείς μέρος αυτών...

Η γιορτή Holi στην Ινδία και το μοντέρνο Woodstock στη Νεβάδα ή ακόμα και το Rock in Rio στη Βραζιλία, αποτελούν από μόνα τους καλές αφορμές για ένα ταξιδάκι. Τι λέτε;

Electric Daisy Carnival – Λας Βέγκας, Νεβάδα

Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό μουσικό φεστιβάλ της Βορείου Αμερικής, γιορτάζει σε ετήσια βάση όχι μόνο την ηλεκτρονική μουσική αλλά περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις τέχνης και θεατρικές παραστάσεις, σε μια τεράστια έκταση 4.000 μ2. Διεξάγεται σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων πολιτειών, αλλά το μεγαλύτερο από αυτά κρατά τρεις ημέρες και φιλοξενείται στο Λας Βέγκας. Τα καλά νέα είναι ότι φέτος θα διεξαχθεί το πρώτο EDC στην Ευρώπη, στις 20 Ιουλίου στο Λονδίνο. Πληροφορίες: http://electricdaisycarnival.com .

Distortion – Κοπεγχάγη, Δανία

Το μεγαλύτερο «συνοικιακό» πάρτι της Ευρώπης συμβαίνει στην Κοπεγχάγη. Κρατάει περίπου μια εβδομάδα, απλώνεται σε παραπάνω από 100 σημεία της πόλης της Κοπεγχάγης, συμμετέχουν πάνω από 100.000 άτομα ετησίως και όλα καταλήγουν σε ένα περιβόητο rave party. Πληροφορίες: www.cphdistortion.dk .

Φωτογραφία:www.cphdistortion.dk

Holi - Ούταρ Πραντές, Ινδία

Χιλιάδες Ινδοί -και μη Ινδοί- κάθε χρόνο την άνοιξη, βγαίνουν στους δρόμους και γιορτάζοντας τον ερχομό της όμορφης αυτής εποχής του χρόνου και γεμίζουν την πόλη με πολύχρωμη σκόνη και χρωματιστό νερό. Άλλη ονομασία της γιορτής είναι το «Φεστιβάλ των Χρωμάτων», αφού σκοπός της είναι να μεταμορφώσει την πόλη και τους κατοίκους της της σε ένα επίγειο ουράνιο τόξο. Πληροφορίες: www.holifestival.org/holi-in-uttar-pradesh.html .

Burning Man – Έρημος Black Rock, Νεβάδα

Το φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδα ξεκινάει την τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου και τελειώνει την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου. Στην έρημο του Black Rock, που θυμίζει σεληνιακό τοπίο, για οχτώ ημέρες, είναι όλοι καλεσμένοι και παροτρύνονται να εκφραστούν με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούν. Βασικές αρχές του φεστιβάλ είναι η έννοια της κοινότητας, η τέχνη, η απόλυτη ελευθερία έκφρασης της προσωπικότητας του καθενός και το τελικό ξεφάντωμα όλων. Ο εορτασμός κορυφώνονται με το κάψιμο ενός ανθρώπινου ομοιώματος. Πληροφορίες: www.burningman.com .

Φωτογραφία: www.burningman.com

Rock in Rio – Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το Rock in Rio, μουσικό φεστιβάλ της Βραζιλίας, με προσέλευση άνω του ενός εκατομμυρίου μουσικόφιλων, θεωρείται δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Το Rock in Rio φέτος θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, σε ένα διάστημα επτά ημερών, καλύπτοντας όλα τα μουσικά γούστα, με φετινούς headliners από τη Beyonce και τον Justin Timberlake, μέχρι τον Bruce Springsteen και τους Iron Maiden. Πληροφορίες: http://rockinrio.com/rio/en .

Bay to Breakers – Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Ένας από τους διασημότερους και διασκεδαστικότερους αγώνες δρόμου, συμβαίνει κάθε χρόνο στο Σαν Φρανσίσκο, την τρίτη Κυριακή του Μαΐου. Οι συμμετέχοντες τρέχουν μια απόσταση 12 χλμ., οι περισσότεροι ντυμένοι με αποκριάτια κουστούμια, κάποιοι ημίγυμνοι και κάποιοι δεν τρέχουν καν. Οι περισσότεροι δε, τερματίζουν μεθυσμένοι... Το Σαν Φρανσίσκο φημίζεται για την αγάπη του στην εκκεντρικότητα και αυτό είναι που τιμούν οι περισσότεροι δρομείς στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πληροφορίες: www.baytobreakers.com .

Φωτογραφία: www.baytobreakers.com

Tomorrowland - Μπουμ, Βέλγιο

Στο Tomorrowland, ακόμα ένα μεγαλειώδες φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, οι διοργανωτές στήνουν κάθε χρόνο, μια ολόκληρη πόλη κάτω από μια τεράστια τέντα, που την ονομάζουν Dreamville. Εκεί φιλοξενούνται οι χιλιάδες συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και περισσότεροι από 400 προσκεκλημένους DJs, σε ένα σκηνικό παραμυθένιο. Το φετινό θα διεξαχθεί 26–28 Ιουλίου με πολλούς headliners, εκ των οποίων οι DJ Tiesto και Carl Cox. Πληροφορίες: www.tomorrowland.be .