Φαντάζεστε έναν κόσμο χωρίς τον Tom Cruise;

tom-cruise Stephen Lovekin
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ο σεναριογράφος του «Yesterday» αποκάλυψε τις άλλες ιδέες που είχε, πριν «κόψει» τους Beatles από την πρωτότυπη ιστορία του.

Το «Yesterday» του Danny Boyle αποτελεί μια από τις πιο πρωτότυπες ταινίες της σεζόν, καθώς παρουσιάζει έναν εναλλακτικό κόσμο όπου η παρέα των John Lennon, Paul McCartney, George Harrison και Ringo Starr δεν εμφανίστηκε ποτέ για να αλλάξει τη μουσική. Ο στενός συνεργάτης και σεναριογράφος του Βρετανού σκηνοθέτη, Richard Curtis, αποκάλυψε πως προτού αποφασίσει να «κόψει» τους Beatles από την ταινία του, είχε βάλει στο στόχαστρο ορισμένα άλλα μεγάλα ονόματα του θεάματος – μεταξύ αυτών, ο Tom Cruise.

Σε συνέντευξη με την Huffington Post για τις μικρές και μεγάλες επιπτώσεις που είχε η «διαγραφή» των Beatles από τον φανταστικό κόσμο που έπλασε, ο Curtis μίλησε για τις ιδέες που τελικά δεν ενσωματώθηκαν στο τελικό σενάριο. «Υπήρχε μια σκηνή όπου ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, Jack, βλέπει ένα iPad και στην αρχική ιδέα μου είχε να κάνει με έναν αστέρα του κινηματογράφου του οποίου η καριέρα δεν είχε συμβεί. Θα κοίταγε το tablet και θα έβλεπε πως στο “Επικίνδυνη αποστολή” θα πρωταγωνιστούσε ο Jared Leto αντί για τον Tom Cruise. Εκείνη η ιδέα δεν προχώρησε», εξήγησε ο σεναριογράφος.

Κάτι αντίστοιχο πάντως είχε συμβεί στο «Ο τελευταίος μεγάλος ήρωας» του John McTiernan, όπου σε έναν φανταστικό κόσμο χωρίς τον Arnold Schwarzenegger, ο μεγάλος αντίζηλος του Sylvester Stallone εμφανίζεται σε μια αφίσα στον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Εξολοθρευτής 2». Στην ταινία μάλιστα ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Schwarzenegger δηλώνει πως πρόκειται για την σπουδαιότερη ερμηνεία του Stallone.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Curtis δεν είχε σκεφτεί πως η «διαγραφή» των Beatles θα επηρέαζε το σενάριο μιας άλλης ταινίας στην οποία έβαλε την υπογραφή του, την ρομαντική κομεντί «Αγάπη είναι...». Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας, το «All You Need Is Love» των Beatles ακούγεται αφού οι Juliet και ο Peter ανταλλάξουν τους όρκους αγάπης τους. «Το αναλαμβάνω τώρα. Εάν κάποιος αναρωτηθεί τι άλλο θα είχε συμβεί, θα πω ότι το “Αγάπη είναι...” έχει βγει. Νομίζω πως θα είχαμε βρει ένα άλλο τραγούδι για να χρησιμοποιηθεί στη σκηνή της εκκλησίας» σχολίασε ο Curtis.