«Στην πυρά» η Kim Kardashian λόγω της νέας σειράς «κιμόνο» με την υπογραφή της

kim-kardashian Stephen Lovekin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα κατηγορήθηκε από Ιάπωνες θαυμαστές της για «πολιτισμική ιδιοποίηση».

Πολλοί Ιάπωνες θαυμαστές της Kim Kardashian κατηγόρησαν την τηλεπερσόνα για «πολιτισμική ιδιοποίηση», λόγω του ονόματος που έδωσε σε μια νέα σειρά ενδυμάτων από spandex με την υπογραφή της. Την περασμένη Τρίτη η σύζυγος του Kanye West παρουσίασε μέσω Instagram την σειρά Kimono Solutionwear.

Το όνομα όμως της συγκεκριμένης σειράς παραπέμπει στο παραδοσιακό γιαπωνέζικο ένδυμα και προκάλεσε την οργή πολλών θαυμαστών της, ενώ το hashtag #KimOhNo έγινε viral.

Όπως τόνισαν πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το όνομα που επέλεξε η Kardashian για την σειρά shapewear ευτελίζει τις παραδόσεις της Ιαπωνίας.

«Φορούμε τα κιμόνο για να γιορτάσουμε την υγεία, την ανατροφή των παιδιών, τους αρραβώνες και τους γάμους, στις αποφοιτήσεις και στις κηδείες. Είναι ένα εορταστικό ένδυμα που περνά από γενιά σε γενιά στις οικογένειες. Αυτό το shapewear δεν μοιάζει καν με κιμόνο – απλά επέλεξε μια λέξη με το [συνθετικό] Kim μέσα της. Δεν υπάρχει σεβασμός ως προς το τι συμβολίζει αυτό ένδυμα στον πολιτισμό μας» σχολίασε η χρήστης του Twitter Yuka Ohishi στο BBC.