Ιδρώτας στις μασχάλες; Τέλος!

zeugari-kithara-pik-nik-kalokairi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Εδώ, οι φυσικές και «καλλυντικές» λύσεις, που σας απαλλάσσουν από τις δυσάρεστες καταστάσεις εν μέσω καλοκαιριού.

Πρώτα, να διευκρινίσουμε κάτι ουσιώδες: παρ’ όλη την έντονη μυρωδιά και τα διαρκώς σταμπαρισμένα από νερό πουκάμισά σας, η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική σωματική λειτουργία -και πολύ ωφέλιμη για την διατήρηση μιας ισορροπημένης θερμοκρασίας σώματος-, ιδίως όταν το περιβάλλον γύρω σας φλέγεται από τον ήλιο. Ωστόσο, εξαιτίας των ιδρωτοποιών αδένων που διαθέτει κάθε οργανισμός, κάποια άτομα ιδρώνουν στις μασχάλες λιγότερο, κάποια περισσότερο και μερικά ίσως λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τα κατάλληλα βήματα που θα σας βοηθήσουν να έχετε ολοκάθαρες και ευωδιαστές μασχάλες όλη μέρα.

Οι φυσικοί τρόποι
Εκτός, φυσικά, από το να αποφεύγετε να κυκλοφορείτε στο δρόμο τις ώρες με υψηλή θερμοκρασία, φροντίστε να ελέγχετε το στρες σας στη δουλειά. Η αμηχανία,  η νευρικότητα, ο θυμός ή ο φόβος είναι συναισθήματα που κινητοποιούν τους ιδρωτοποιούς αδένες περισσότερο από το να τρέχατε για μισή ώρα στο διάδρομο του γυμναστηρίου (ειρήσθω εν παρόδω, αποφύγετε το γυμναστήριο και επιλέξτε μια ρουτίνα προπόνησης σε πισίνα -ή θάλασσα, μέρες που είναι.

Καλύτερες επιλογές υφάσματος: το συνθετικό φυλακίζει τον ιδρώτα, ενώ το μετάξι ή το βαμβακερό επιτρέπει στο δέρμα να «αναπνέει».

Αποφύγετε τις πικάντικες τροφές: η εσωτερική θερμότητα που προκαλούν στο σώμα σας αναγκάζει τους αδένες να αφυπνιστούν τόσο σε ποσότητα νερού όσο και μυρωδιάς.

 Οι «καλλυντικές» επιλογές

Υιοθετήστε τα αντιιδρωτικά προϊόντα και αφήστε κατά μέρους τα απλά αποσμητικά -τα δεύτερα, απλώς καλύπτουν τις μυρωδιές αλλά δεν έχουν την ικανότητα να σας απαλλάξουν από τον ιδρώτα, ενώ τα πρώτα, αδρανοποιούν για αρκετές ώρες τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων.

Εφαρμόστε το αντιιδρωτικό προϊόν το βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο, επειδή οι ιδρωτοποιοί αδένες θα υποταχθούν ευκολότερα στη φραγή που τους προκαλεί το προϊόν.

Την επόμενη μέρα ψεκάστε τις μασχάλες σας με αποσμητικό, μόνο και μόνο για συντήρηση του αντιιδρωτικού, συν μια έξτρα αίσθηση διακριτικού αρώματος που διαρκεί.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ