Πρίγκιπας William: «Θα στηρίξω πλήρως τα παιδιά μου εάν είναι γκέι»

prince-william Will Oliver
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

«Ως γονιός με ανησυχούν οι πιέσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και πόσο πιο δύσκολη μπορεί να είναι η ζωή τους» εξήγησε ο 37χρονος πρίγκιπας.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ και δεύτερο στη σειρά διάδοχος στον βρετανικό θρόνο πρίγκιπας William πρόσφατα δήλωσε πως θα στήριξει τα παιδιά του ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα τους. Ο William έκανε τις δηλώσεις σε εκδήλωση για την φιλανθρωπική οργάνωση Albert Kennedy Trust, η οποία στηρίζει νεαρά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι.

«Άρχισα να το σκέφτομαι όταν έκανα παιδιά, για να είμαι ειλικρινής. Είναι κάτι που με ανησυχεί. Δεν ανησυχώ εάν είναι γκέι, αλλά με ανησυχούν οι πιέσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και πόσο πιο δύσκολη μπορεί να είναι η ζωή τους. Οπότε ως γονιός, αυτό είναι που με ανησυχεί» εξήγησε ο William.

Shutterstock / Tim Rooke

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

«Θα στηρίξω πλήρως οποιαδήποτε απόφαση πάρουν, αλλά ως γονιός με ανησυχεί πόσα εμπόδια, κακές λέξεις, καταπίεση και διακρίσεις θα έρθουν. Αυτό είναι που πραγματικά με προβληματίζει, αλλά είναι πάνω σε όλους μας το προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε και να φροντίσουμε να αποτελέσει παρελθόν» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρίγκιπας.