Προκαλεί η Madonna με το «God Control»

madonna-god-control-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Η βία των όπλων βρίσκεται στο επίκεντρο του βιντεοκλίπ για το νέο της single από το «Madame X».

Το νέο μουσικό βίντεο της Madonna για το «God Control» από τον τελευταίο δίσκο της έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς απεικονίζει μια ένοπλη επίθεση σε ένα nightclub. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο «Madame X» που κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο.

Το βιντεοκλίπ ξεκινά με την προειδοποίηση πως το περιεχόμενο μπορεί να αναστατώσει τους θεατές καθώς περιλαμβάνει σκηνές βίας με όπλα. «Αλλά συμβαίνει κάθε μέρα και πρέπει να σταματήσει» καταλήγει η προειδοποίηση. Σε διάφορες σκηνές του επίμαχου βιντεοκλίπ θαμώνες του club κείτονται νεκροί στην πίστα, καθώς ο πιστολέρο πυροβολεί αδιακρίτως.

«Έκανα αυτό το βίντεο επειδή ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε μια κρίση που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Για μένα, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αμερική τώρα. Δεν μπορώ να το ανεχτώ άλλο» εξήγησε η Madonna για το προκλητικό βίντεο σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό People.

Η Patience Carter, η οποία βρισκόταν στο Pulse club του Ορλάντο τον Σεπτέμβριου του 2016 όταν ένας άνδρας σκότωσε 49 και τραυμάτισε άλλους 53 ανθρώπους, μίλησε στο TMZ για το επίμαχο βίντεο. «Έχοντας βιώσει την βία των όπλων, ήταν δύσκολο να το δω. Η Madonna έχει προκαλέσει αναστάτωση με το νέο μουσικό βίντεό της» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Καταλαβαίνω πως προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει για την οπλοκατοχή, αλλά δεν νομίζω πως αυτός ήταν ο σωστός τρόπος. Για κάποια σαν εμένα που είδα στην πραγματικότητα αυτές τις εικόνες και έζησα μέσα από αυτές, το να τις δω ξανά, δραματοποιημένες για τα views, με έκανε να νιώσω πως έγινε χωρίς ευαισθησία. Ήταν χονδροειδώς ακριβές σε σχέση με αυτά που είδα εκείνη την βραδιά» κατέληξε η Carter.