Τα 20 καλύτερα υπαίθρια μουσικά φεστιβάλ του κόσμου

ta-20-kalutera-upaithria-mousika-festibal-tou-kosmou

Tomorrowland

ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος των μουσικών φεστιβάλ. Τα μεγαλύτερα ονόματα του πλανήτη συγκεντρώνονται στις πρωτεύουσες του κόσμου και χιλιάδες μουσικόφιλοι ταξιδεύουν για να απολαύσουν αξέχαστες συναυλιακές εμπειρίες. Ποια είναι όμως, τα σημαντικότερα υπαίθρια φεστιβάλ του κόσμου, εκτός από το Glastonbury και το Reading;

Πέρα από το Glastonbury και το Reading, υπάρχουν αμέτρητα ακόμα φεστιβάλ, όπου μπορείτε να περάσετε υπέροχα και με αρκετά λιγότερα χρήματα. Οι επιλογές είναι πολλές και απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Παρακάτω παραθέτουμε μια λίστα με τα 20 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για να αποκτήσετε μια καλή αφορμή για να ταξιδέψετε εκτός των ελληνικών συνόρων.

Tomorrowland

Στο Βέλγιο, η «Technicolor» αυτή φαντασία θα κάνει το κοινό να χορέψει με τους ήχους των Knife Party, Tiesto και Armin Van Buuren. Πληροφορίες: www.tomorrowland.com/global-splash/index.html .

The Wickerman

Στη Σκωτία γίνεται αυτό το Glastonbury μικρότερης κλίμακας και το αξιοθέατό του είναι το κάψιμο ενός τεράστιου σκιάχτρου μετά μουσικής. Όσοι έχετε δει την ομώνυμη ταινία καταλαβαίνετε (26-27 Ιουλίου)... Πληροφορίες: www.thewickermanfestival.co.uk .

Glastonbudget

Ένα οικονομικό φεστιβάλ στο Leicester της Αγγλίας, που ειδικεύεται στις tribute μπάντες. Χαρακτηριστικά ονόματα είναι οι Green Date, Kins Of Leon και Oasish (δεν είναι λάθος ορθογραφία, αλλά τα ονόματα αυτά αποτίνουν φόρο τιμής στους αληθινούς αστέρες) (24-26 Μαΐου). Πληροφορίες: www.glastonbudget.org .

Rewind

Στη Σκωτία και την Αγγλία φιλοξενείται το Rewind, για τους λάτρεις των 80s, με ονόματα όπως η Belinda Carlisle, Rick Astley και Heaven 17 (26-28 Ιουλίου). Πληροφορίες: www.rewindfestival.com .

Fuji Rock

Αν ταξιδέψετε στην Ιαπωνία, μη χάσετε την ευκαιρία να πάτε στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας, σε ένα σκηνικό γεμάτο δάση και ποτάμια και να ακούσετε ζωντανά τους Nine Inch Nails, My Bloody Valentine και Cure. (26-28 Ιουλίου). Πληροφορίες: www.smash-uk.com/frf13 .

Festival No6

Στην Ουαλία λαμβάνει χώρα αυτό το φεστιβάλ, με μεγαλύτερο όνομα μέχρι στιγμής τους Manic Street Preachers (13-15 Σεπτέμβρη). Πληροφορίες: www.festivalnumber6.com .

Rosksilde

Στη Δανία, ένα από τα καλύτερα ευρωπαικά φεστιβάλ, συγκεντρώνει τεράστια ονόματα, όπως οι Metallica, Kraftwerk, Queens of the Stone Age, Rihanna κ.ά. (29 Ιουνίου-7 Ιουλίου). Πληροφορίες: http://roskilde-festival.dk/ .

Rock Wechter

Στο Βέλγιο διοργανώνεται αυτό το μεγάλο φεστιβάλ, με βαρύ line-up για τους φίλους του ροκ ήχου. Ενδεικτικά, οι τυχεροί θα δουν Rammstein, Vampire Weekend, Tame Impala κ.ά. (4-7 Ιουλίου). Πληροφορίες: www.rockwerchter.be/nl .

Montreaux Jazz Festival

Στο συγκεκριμένο event έχουν φιλοξενηθεί από την Ella Fitzgerald μέχρι τον Frank Zappa. Φέτος, στην Ελβετία θα ταξιδέψουν οι Prince, Deep Purple και Bobby Womack. (5-20 Ιουλίου). Πληροφορίες: www.montreuxjazz.com .

Sziget

Στην Ουγγαρία, ένα από τα επίσης μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, που φέτος θα φιλοξενήσει τους Blur, τον Nick Cave και Mika ανάμεσα σε άλλους. (5-12 Αυγούστου). Πληροφορίες: www.sziget.hu/festival_english .

Pohoda

Στη Σλοβακία διοργανώνεται αυτό το φεστιβάλ, που φέτος θα έχει headliners τους Smashing Pumpkins και την Peaches (11-13 Ιουλίου). Πληροφορίες: www.pohodafestival.sk/ .

Metaltown

Metal, metal, metal για τρεις μέρες στη Σουηδία, με τους Slipknot, τους Korn και τους Danzig να βάζουν φωτιά στη σκηνή (4-6 Ιουλίου). Πληροφορίες: www.metaltown.se .

Benicassim

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαλένθια, το φεστιβάλ αυτό συγκεντρώνει τα πιο καυτά ονόματα της σύγχρονης μουσικής, όπως Arctic Monkeys και Killers, κάτω από τον καυτό ισπανικό ήλιο (18-21 Ιουλίου). Πληροφορίες: http://benicassimfestival.co.uk/ .

Outlook

Πηγαίνετε στην Κροατία και το Οutlook, για άπειρο χορό με τους LTJ Bukem, The Pharcyde και Goldie (29 Aυγούστου-2 Σεπτέμβρη). Πληροφορίες: www.outlookfestival.com .

Hellfest

Όπως λέει και το όνομά του, το γαλλικό αυτό φεστιβάλ είναι σκέτος δυναμίτης, με πρωταγωνιστές φέτος τους Def Leppard, ZZ Top και Whitesnake (21-23 Ιουνίου). Πληροφορίες: www.hellfest.fr .

Craven Country Jamboree

Το μεγαλύτερο country φεστιβάλ του κόσμου διοργανώνεται στον Καναδά. Με μπροστάρηδες τον Randy Travis, Tim McGraw και τις Dixie Chicks, είναι σίγουρο ότι όλοι οι fans του είδους θα ήθελαν να βρίσκονται εκεί. (11-14 Ιουλίου). Πληροφορίες: www.cravencountryjamboree.com .

Burning Man

Πάμε στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στη Νεβάδα, όπου ένα διαφορετικό event από τα άλλα, γίνεται σε μια έρημο με άπειρα πράγματα για να δει και να κάνει κάποιος, αλλά χωρίς κάποια μεγάλη μπάντα προς το παρόν. (26 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου). Πληροφορίες: www.burningman.com .

Shambhala

Επίσης στον Καναδά, ένα πενταήμερο πάρτι με αμέτρητους djs και rave parties (7-12 Αυγούστου). Πληροφορίες: www.shambhalamusicfestival.com .

Strings & Sol

Στο Μεξικό, κάτω από τον ήλιο και με άπειρη τεκίλα μπορείτε να απολαύσετε τους Railroad Earth, Leftover Salmon, Greensky Bluegrass (11-15 Δεκέμβρη). Πληροφορίες: http://stringsandsol.com/ .

Bloodstock

Η μεγαλύτερη ανεξάρτητη σύρραξη της μεταλλικής βρετανικής σκηνής, με πρωταγωνιστές τους Slayer και τους Anthrax (8-11 Αυγούστου). Πληροφορίες: www.bloodstock.uk.com .