Βουτάμε σε πέντε αγαπημένες παραλίες της Πελοποννήσου

boidokoilia
ΤΡΙΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η Πελοπόννησος είναι ιδανικός προορισμός τόσο για τον χειμώνα με τις ορεινές της ομορφιές, όσο και το καλοκαίρι με τις παραθαλάσσιες πόλεις και χωριά της, ειδικά για όσους αγαπούν περισσότερο τα οδικά ταξίδια. Κι από παραλίες, έχει πολλές να προτείνει, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτές που βρίσκονται σε νησιώτικο φόντο. Εμείς επιλέγουμε πέντε από αυτές και φτιάχνουμε την τσάντα θαλάσσης, έτοιμοι για μακροβούτια.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία
Με φήμη ως μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου και διάσημη για το ολοστρόγγυλο σχήμα της, σίγουρα η Βοϊδοκοιλιά είναι από τους κορυφαίους προορισμούς για μπάνιο, τόσο στη Μεσσηνία, όσο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Βρίσκεται στα βόρεια της Πύλου στις ακτές του Ιονίου και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Τα χρώματά της αγγίζουν πολλαπλές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου και δεν είναι τυχαίο που η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000.

Λιμένι, Λακωνία
Το Λιμένι Αρεόπολης είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό στη Λακωνική Μάνη, με χαρακτηριστικό του τον γραφικό κολπίσκο. Αν αναζητάτε τεράστιες αμμώδεις παραλίες, το Λιμένι σίγουρα δεν είναι για εσάς, αφού δεν έχει αμμουδιά, αλλά πρόκειται για μια βραχώδη παραλία όπου μπορείτε να κάνετε ένα πιο «παιχνιδιάρικο» μπάνιο με βουτιές από τα βράχια, σε ρηχά νερά με άμμο στον πυθμένα. Τα νερά εκεί είναι εντυπωσιακά σε διάφορες αποχρώσεις του τιρκουάζ και του μπλε, κι αφού τα απολαύσετε, μπορείτε να καθίσετε για θαλασσινούς μεζέδες σε μια από τις πιο καλοκαιρινές τοποθεσίες της περιοχής.

Ελαία, Μεσσηνία
Σε αντίθεση με το Λιμένι, στην Ελαία θα βρείτε τεράστια αμμουδιά για να απλώσετε την πετσέτα σας, στη βορειότερη παραλία του νομού, κοντά στην Κυπαρισσία. Στην παραλία αυτή εκβάλλει ο ποταμός Νέδα, στο φαράγγι του οποίου αξίζει να πεζοπορήσετε, ενώ στο πάνω μέρος της θα βρείτε ένα πευκόδασος, όπου πολλοί προτιμούν για ελεύθερο κάμπινγκ, ποδήλατο ή πεζοπορία. Στην παραλία θα βρείτε beach bar και ντουζιέρες, ενώ κατά μήκος της οι θαλάσσιες χελώνες αφήνουν τα αυγά τους, καθιστώντας την προστατευόμενη περιοχή.

Φωκιανός, Αρκαδία
Η παραλία του Φωκιανού βρίσκεται σε έναν κολπίσκο λίγο πιο κάτω από το Λεωνίδιο, στον Νομό Αρκαδίας, με λευκό βότσαλο, γαλαζοπράσινα νερά και φόντο τις πράσινες βουνοπλαγιές στα δυο άκρα της. Λόγω του ότι χρειάζεται αρκετή οδήγηση μέχρι να φτάσετε με πολλές στροφές, πολλοί δεν την προτιμούν, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την απολαύσετε είτε μόνοι σας, είτε με λίγο κόσμο.

Ζαχάρω, Ηλεία
Στα νοτιοδυτικά του νομού Ηλείας, η Ζαχάρω πριν χρόνια ήταν ανάμεσα στα μέρη που «μαύρισε» από τις πυρκαγιές. Τώρα, όμως, έχει πρασινίσει ξανά, με το ένα κομμάτι της να σκαρφαλώνει στο λόφο και το άλλο να εκτείνεται μέχρι την μεγάλη αμμώδη παραλία, που περιτριγυρίζεται από ελιές και πεύκα. Τα νερά που φιλοξενούν τα μακροβούτια είναι γαλάζια, στον ορίζοντά σας απλώνεται το Ιόνιο και μάλλον δεν χρειάζονται και πολλά ακόμη για να απολαύσετε το μπάνιο σας.