Πώς θα διατηρήσετε τα νύχια σας άψογα στην θάλασσα

nuxia-thalassa-kalokairi-manikiour-pentikiour-pisina
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Άμμος και βότσαλα, νερό κι αλάτι, οι χειρότεροι συνδυασμοί για διατήρηση του μανικιούρ σας. Εδώ, οι λύσεις.

Για πολλές γυναίκες, το μανικιούρ μοιάζει με «θρησκεία». Οι μικρές ή μεγάλες –έως πομπώδεις- καταλήξεις των δακτύλων αποτελούν σήμα-κατατεθέν της θηλυκής τους υπόστασης. Όμως, στις καλοκαιρινές διακοπές, ακόμη και το πιο επιμελημένο –έως και εξεζητημένο- μανικιούρ υποφέρει. Τα μπάνια στη θάλασσα ή την πισίνα, η ηλιακή ακτινοβολία, η διαρκής επαφή με την άμμο ή τα βότσαλα μπορούν να τα καταστρέψουν στο λεπτό. Όμως αυτό δεν έχει να κάνει με την αισθητική όψη τους, όσο με την υγεία τους.

Μάθετε πώς θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά κάθε τέτοιο πρόβλημα, ακόμη και στις διακοπές.

 Εύθραυστα νύχια που σπάνε με μεγάλη ευκολία

Αν ανήκετε στις μια από τις τρείς γυναίκες που παραπονιέται ότι τα νύχια της ξεφλουδίζουν και σπάνε εύκολα, αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ελλιπή περιποίηση ή στις ποικίλες καλοκαιρινές δραστηριότητες. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι αναιμία, οστεοπόρωση ή έλλειψη βιταμινών (κυρίως Α και Β6 και C).

Η θεραπεία: Αγωγή με συμπληρώματα διατροφής σιδήρου και αμινοξέων (θειονίνη και κυστίνη). Επίσης, χρησιμοποιείτε συστηματικά κάποια προστατευτικά προϊόντα, που ενισχύσουν την κερατίνη και δυναμώνουν τη σύσταση των νυχιών.

Αγοράστε τα βερνίκια του καλοκαιριού στις καλύτερες τιμές Online

Ακανόνιστο χρώμα των νυχιών που συνδυάζεται με συχνές αποκολλήσεις

Σίγουρα έχετε δεχθεί επίθεση μυκήτων, που αναπτύσσονται ραγδαία λόγω του υγρού και κλειστού περιβάλλοντος που ζείτε και εργάζεστε, ή, φυσικά, και εξαιτίας της συχνής επαφής σας με το υγρό στοιχείο –ιδίως σε πισίνες.

Θεραπεία: Μια σωστή διάγνωση γίνεται μόνο με κλινική εικόνα ενώ κάποιες φορές απαιτείται μικροβιολογική αναζήτηση του είδους των μυκήτων. Η θεραπεία είναι αποτελεσματική αλλά μακροχρόνια, αλλά χωρίς θεραπεία, το νύχι μπορεί να καταστραφεί εντελώς (σε εκτεταμένες περιπτώσεις ο γιατρός θα σας συστήσει χάπια και αντιμυκητιακά διαλύματα, ενώ σε ακόμη πιο σοβαρές παθήσεις όπως ψωρίαση ή λειχήνα, χρειάζεται να απευθυνθείτε σε ειδικό δερματολόγο). Λάβετε και αυτό κατά νου: το 40% του συνόλου των δερματικών παθήσεων αφορά στα νύχια.

Νύχια με ανώμαλη επιφάνεια

Οι παράλληλοι κυματισμοί στην επιφάνεια των νυχιών είναι ενδεχομένως κληρονομικοί, αλλά υποδηλώνουν και τη κακή μεταχείρισή τους κατά τη διάρκεια του των διακοπών.

Η θεραπεία: Διατηρείστε τα νύχια σας κοντά και λιμάρετε ελαφρώς την επιφάνεια τους μόνο με χάρτινες λίμες. Χρησιμοποιείστε πάντα πριν το βερνίκι τις ειδικές βάσεις που καμουφλάρουν τις ανωμαλίες και κάνουν τα νύχια να δείχνουν λεία.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ