Αν έχετε αυτά τα τρία συμπτώματα, μπορεί να έχετε έλλειψη μαγνησίου

magnisio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Αν και τα παρακάτω δεν αποτελούν συμπτώματα μόνο έλλειψης μαγνησίου, παρ' όλ' αυτά αν διαπιστώσετε ότι σας ταλαιπωρούν, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να διερευνήσετε άν το μαγνήσιο είναι επαρκές στη διατροφή σας και στον οργανισμό σας.

Αϋπνία
Αν και είναι σύνηθες πρόβλημα της καθημερινότητας που τρέχει και των υποχρεώσεων, η χρόνια αϋπνία και άλλες διαταραχές ύπνου ενδέχεται να σχετίζονται με την έλλειψη μαγνησίου, κάτι που επίσης πολλά ερευνητικά δεδομένα έχουν αποδείξει κατά καιρούς. 

Κατάθλιψη και άγχος
Η πεσμένη διάθεση, το ταραγμένο νευρικό σύστημα και το έντονο στρες σε βαθμό που να μην είναι πλέον διαχειρίσιμο, για παρατεταμένο διάστημα και χωρίς εμφανή αιτία, μπορεί να σημαίνουν έλλειψη μαγνησίου. Καλό είναι, σε αυτές τις περιπτώσει, να εξετάσετε αν το μαγνήσιο του οργανισμού σας είναι αρκετό, προτού προχωρήσετε σε αντικαταθλιπτικά ή άλλου τύπου φάρμακα.

Μειωμένη ενέργεια
Λόγω του ότι η καρδιά και το μυικό σύστημα είναι από τα πρώτα που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από την έλλειψη μαγνησίου, είναι σύνηθες να παρουσιάζουμε μειωμένη ενέργεια στην έλλειψή του. Το μαγνήσιο βοηθά τον οργανισμό να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες για κίνηση και ενεργητικότητα. 

Πώς θα το ανεβάσετε; Σημειώστε ότι οι υγιείς ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν περίπου 6 mg για κάθε κιλό βάρους τους. Υπάρχουν τροφές που μας παρέχουν μαγνήσιο, όπως οι σπόροι κολοκύθας, ο ηλιόσπορος, η σόγια, τα μαύρα φασόλια, τα κάσιους, το σπανάκι, το κολοκύθι, το σουσάμι, τα αμύγδαλα και οι μπάμιες. Καλό θα ήταν, βέβαια, σε περίπτωση ελλείψεων να συμβουλευτείτε ειδικό, για ένα σωστό πλάνο διατροφής.