Τέλος εποχής για το «The Walking Dead» ως κόμικ

the-walking-dead
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο δημιουργός του κόμικ ανακοίνωσε πως η πρωτοποριακή σειρά με ζόμπι ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει.

Το «The Walking Dead» είναι αναμφίβολα μια από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών, όμως οι πρόσφατοι κύκλοι της σειράς του AMC δεν έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Θέλοντας τα τονώσουν την τηλεθέαση, οι παραγωγοί αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την ιστορία του Rick Grimes στην κεντρική σειρά και να επενδύσουν σε νέα spin-offs.

Όπως φαίνεται όμως, τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά για το AMC, καθώς ο δημιουργός του κόμικ στο οποίο βασίζεται η τηλεοπτική σειρά, Robert Kirkman, ανακοίνωσε πως το πρωτότυπο κόμικ ολοκληρώνεται με το 193ο τεύχος που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα. Η ανακοίνωση αυτή ήταν ξαφνική, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα ο Kirkman είχε μοιραστεί previews των «επόμενων τευχών» της σειράς κόμικ, τα οποία τελικά αποδείχτηκαν «ψεύτικα» για να κρατήσει το μεγάλο φινάλε μυστικό.

«Κατάφερα να αφηγηθώ την ιστορία μου ακριβώς όπως ήθελα και την ολοκληρώσω με τους δικούς μου όρους, χωρίς παρεμβάσεις» δήλωσε ο Kirkman. «Είναι τόσο σπάνιο πράγμα και δεν γινόταν χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση στην σειρά από πλευρά αναγνωστών όπως εσείς. Σας ευχαριστώ πολύ» συμπλήρωσε ο δημιουργός του κόμικ.

Στο τελευταίο τεύχος του κόμικ (του οποίου η ιστορία εξελίχθηκε διαφορετικά σε σχέση με την τηλεοπτική σειρά) μεταφερόμαστε δέκα χρόνια στο μέλλον, όπου Rick Grimes έχει ήδη πεθάνει, ενώ οι ενήλικες πια Carl και Sophia ζουν σε μια αγροτική κατοικία με την εξάχρονη κόρη τους Andrea. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί θεραπεία για τα ζόμπι, αυτά δεν αποτελούν απειλή και η ανθρωπότητα έχει καταφέρει να ανακάμψει, κατά ένα βαθμό.