Τελευταία πρόβα με μπικίνι στον καθρέφτη

gunaika-magio-kalokairi-iliotherapeia-kokteil-pisina-thalassa-diakopes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Διορθώστε τις ατέλειες τώρα, και αποκτήστε τέλειο σώμα μέσα σε μια βδομάδα!

Για να κυκλοφορήσετε στην παραλία φορώντας μόνο αντηλιακό και ένα μικρό μπικίνι δίχως να νιώθετε ανασφάλεια για μερικά παχάκια που επιμένουν ή για κάποιες ατέλειες στο δέρμα, ακολουθήστε το τέλειο πλάνο ταχείας διόρθωσης με συμβουλές, μυστικά και έξυπνες ιδέες από ειδικούς.

Tοπικό πάχος και χαλάρωση; Όχι στη γλουτένη

«Όταν αναζητάτε να διώξετε γρήγορα τα φουσκώματα στην κοιλιά ή να τονώσετε το πλαδαρό δέρμα σε διάφορα σημεία του σώματος, έχετε μόνο μια λύση άμεσης δράσης: απαλλαγείτε από τροφές που δημιουργούν φλεγμονές και πρηξίματα στο σώμα», συμβουλεύει ο Frank Lipman, διάσημος γιατρός –και συγγραφέας- της εναλλακτικής ιατρικής και ευεξίας, επισημαίνοντας ότι μόνο μια εβδομάδα αποχής από ζάχαρη, γλουτένη και αλκοόλ συνδυαστικά με αύξηση των ποσοτήτων πράσινων λαχανικών, ποιοτικών πρωτεϊνών (βιολογικό κοτόπουλο ή ψάρι), και καλών λιπαρών (όπως αβοκάντο), μπορούν να κάνουν το σώμα σας να φαίνεται πιο λείο και σφιχτό. «Πίνετε επίσης πολύ νερό και πράσινο τσάι, επειδή αποτοξινώνουν δραστικά τον οργανισμό», προσθέτει.

 Aποτρίχωση στο παρά πέντε; Μόνο με κερί

«Για να διασφαλίσετε πως ούτε η πιο μικρή τρίχα στο σώμα σας δεν θα καταστρέψει την εικόνα σας μέσα σε ένα μπικίνι, η αποτρίχωση με κερί είναι η πιο γρήγορη και ασφαλής λύση», λέει η Paz Stark, μια celebrity αισθητικός και ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Stark Waxing Studio (σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες). «Το ξυράφι μπορεί να σου δημιουργήσει ερεθισμούς -και οι τρίχες ξαναβγαίνουν σε δυο-τρεις μέρες ακόμη πιο σκληρές-, ενώ η αποτρίχωση με laser απαιτεί περισσότερο χρόνο και το καλοκαίρι δεν είναι η καλύτερη εποχή να το επιχειρήσεις. Αλλά η μέθοδος με το κερί είναι πραγματικά ιδανική από κάθε άποψη», λέει η Stark και εξηγεί: «Το κερί συλλαμβάνει την τρίχα και την αφαιρεί με ένα τράβηγμα από τη ρίζα. Έτσι το δέρμα στις μασχάλες, στους μηρούς, στις γάμπες και στην περιοχή του μπικίνι παραμένει καθαρό και απαλό για πολλές ημέρες».Τα κιτ αποτρίχωσης που υπάρχουν στο εμπόριο προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία, αλλά και πολύ καλής ποιότητας κερί που αφήνει την επιδερμίδα απαλή και βελούδινη. Ωστόσο, πολύ καλύτερο και ασφαλές αποτέλεσμα θα σας προσφέρει μια εξειδικευμένη αισθητικός.

Μικρά και μεγάλα σπυράκια, παντού; Πάρτε βοήθεια από το σαλικυλικό οξύ

«Ο καλύτερος τρόπος για να εξαφανίσετε τα σπυράκια και να είστε σίγουρη ότι δεν θα επανεμφανιστούν, είναι να πλένεσαι καθημερινά με ένα απαλό καθαριστικό σώματος σε τζελ, αφρό ή γαλάκτωμα. Απαραίτητο επίσης είναι και το εβδομαδιαίο ήπιο πίλινγκ ή οι μάσκες σώματος από άργιλο, με σκοπό να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να μειώσετε αισθητά τους δερματικούς ερεθισμούς στις προβληματικές περιοχές», συμβουλεύει o δερματολόγος Dr. Samer Jaber, ιδιοκτήτης του Washington Square Dermatology Center στη Νέα Υόρκη, ο οποίος προτείνει μια ακόμη πιο αποτελεσματική μέθοδο κατά της ακμής σώματος: τα τοπικά τζελ άμεσης δράσης, με συγκέντρωση 2% σαλικυλικού οξέος. «Αυτές οι φόρμουλες καθαρίζουν βαθιά τους πόρους, καταστέλλουν την εσωτερική φλεγμονή και μειώνουν το δερματικό ερεθισμό, θεραπεύοντας την ακμή σε λιγότερο από δέκα ημέρες», τονίζει ο Jaber.

 Μειώση της κυτταρίτιδας εδώ και τώρα; Μασάζ με ειδικές κρέμες

Θα είμαστε ειλικρινείς. Αν έχετε κυτταρίτιδα σε προχωρημένο στάδιο ή βαθμό, καμία θεραπεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει τέλεια αποτελέσματα άμεσα. Αν όμως η κυτταρίτιδά σας είναι σε «ανεκτό» επίπεδο και όλο το χειμώνα είχατε μείνει πιστή σε μια  υγιεινή διατροφή και ένα συστηματικό πρόγραμμα γυμναστικής, τα νέα είναι λίγο καλύτερα: ψάξε για κρέμες κατά της καπιτονέ όψης που περιέχουν καφεΐνη, βιταμίνες Α και C αλλά και φυτικά εκχυλίσματα σαν το ginko biloba, το centella asiatica ή τα φύκια, τα οποία έχουν την ιδιότητα να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος συσφίγγοντας το δέρμα. «Για καλύτερα αποτελέσματα, απλώνετε την αντικυτταριδική κρέμα σας εφαρμόζοντας έντονο και επίμονο μασάζ».

Χαλαρό μπούστο; Σπιτική κρυοθεραπεία!

«Αν το στήθος σας δεν είναι όσο στητό και τονωμένο θα θέλατε, το μασάζ με παγάκια μπορεί να βοηθήσει», λέει η Dee Thresher, προσωπική προπονήτρια του διεθνούς jet set. «Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικοί κύβοι πάγου μέσα σε κάθε παλάμη. Τρίψτε με ήπιες κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω την περιοχή του στήθους επί ένα λεπτό. Προσπερνώντας το αρχικό σοκ κρυάδας, αυτή η κίνηση βοηθά στη σύσφιξη και τόνωση της περιοχής του μαστού και στην επιβράδυνση της κυτταρικής κίνησης. Αρκεί να μην ξεπεράσετε το όριο του ενός λεπτού γιατί ο αδένας του μαστού θα μουδιάσει και η περιοχή θα γίνει πολύ ευαίσθητη», συμβουλεύει η Thresher.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ