Γιατί δεν εμφανίστηκε ο Russell Crowe στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»;

russell-crowe Dan Himbrechts
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν αποδέχτηκε τον ρόλο που τελικά πήγε στον Viggo Mortensen.

Ο Russell Crowe έχει πρωταγωνιστήσει σε ορισμένες από τις πιο πετυχημένες παραγωγές των τελευταίων δεκαετιών, όμως όπως όλοι οι μεγάλοι αστέρες του Χόλυγουντ, έτσι και ο Νεοζηλανδός ηθοποιός έχει αρνηθεί προτάσεις για ταινίες που έσπασαν τα ταμεία και σάρωσαν βραβεία Όσκαρ.

Σε μια νέα συνέντευξη του με τον Howard Stern, ο βραβευμένος με Όσκαρ Crowe μίλησε για την πρόταση που είχε γίνει για να εμφανιστεί στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» που σκηνοθέτησε ο Peter Jackson. Πιο συγκεκριμένα  του είχε προταθεί ο ρόλος του Άραγκορν, ο οποίος τελικά πήγε στον Viggo Mortensen.

O Viggo Mortensen ενσάρκωσε τελικά τον Άραγκορν.

«Δεν νομίζω πως ο Peter Jackson με ήθελε σε εκείνη την ταινία» δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός, εξηγώντας πως οι παραγωγοί «πίεσαν» τον Νεοζηλανδό σκηνοθέτη να συζητήσει μαζί του λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε εκείνη την περίοδο στα box office.

«Εκείνη την εποχή όλοι με ήθελαν να παίξω στα πάντα. Μιλούσα στο τηλέφωνο μαζί του και [μου έδωσε την εντύπωση πως] δεν ήξερε τι είχα κάνει. Απλά ήξερα πως το ένστικτο μου μου έλεγε πως είχε κάποιον άλλο κατά νου, ο οποίος τελικά ήταν ο Viggo και θα έπρεπε να μπορεί να προσλαμβάνει τον ηθοποιό που θέλει» σχολίασε ο Crowe.

Shutterstock

Η αμοιβή του Crowe για τον ρόλο θα ανερχόταν στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως έγινε γνωστό στην συνέχεια της συνέντευξης, οι παραγωγοί του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ήθελαν απεγνωσμένα να προσλάβουν τον Crowe και του είχαν προσφέρει το 10% των εισπράξεων της ταινίας – κάτι που σημαίνει πως εάν είχε αποδεχτεί τον ρόλο η αμοιβή του θα ανερχόταν σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. «Ποτέ δεν το σκέφτηκα – μονάχα σε περιπτώσεις όπως συνεντεύξεις όπου ο κόσμος είναι αρκετά ευγενικός και φιλικός για να κάνει αυτούς τους υπολογισμούς για μένα» σχολίασε με μια χιουμοριστική διάθεση ο ηθοποιός.