Τα 5 προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε φανατική καπνίστρια

gunaika-omorfia-epidermida
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Καπνίζετε -είναι πολύ κακό και προσπαθείτε να το κόψετε- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε μια υπέροχη επιδερμίδα.

Ας ξεκινήσουμε με τα κακά νέα: Το κάπνισμα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας. Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι μειώνει την παροχή οξυγόνου στους ιστούς και το δέρμα, σπάει τα τριχοειδή αγγεία και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία οδηγώντας σε άνισους τόνους δέρματος και ερυθρότητα, μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προκαλεί αυξημένες ρυτίδες κυρίως γύρω από το στόμα, μειώνει τα επίπεδα βιταμίνης Α στο δέρμα, δημιουργώντας ξηρότερο δέρμα.

 Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι περιποίησης και προϊόντα που βοηθούν την επιδερμίδα να αντιστέκεται στις επιπτώσεις που δημιουργεί το κάπνισμα.

Η Dr. Emily Wise, καθηγήτρια κοσμητικής δερματολογία στο Boston University και μέλος του Αμερικανικού Συμβουλίου Δερματολογίας, λέει: «Το πιο σημαντικό μέρος της προστασίας της επιδερμίδας μιας καπνίστριας από περαιτέρω φθορά των κυττάρων είναι το αντηλιακό με δείκτη πάνω από 30 χειμώνα-καλοκαίρι. Αυτό βοηθά να μην επιδεινώνονται προβλήματα όπως τα διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία και ο ανομοιογενής τόνος της επιδερμίδας».

Επίσης, η Dr. Wise προτείνει να αλλάξετε τον ορό που χρησιμοποιείτε. «Επιλέγοντας έναν προϊόν με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση βοηθάτε στην ελάττωση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από τις χημικές ουσίες του καπνού. Το πρωί, εφαρμόζετε τον ορό κάτω από το αντηλιακό, ώστε να βοηθάτε την επιδερμίδα να ενυδατώνεται διαρκώς και να μην επηρεάζεται η παραγωγή κολλαγόνου. Το βράδυ, προτιμήστε έναν ορό με ρετινόλη, επειδή το κάπνισμα μειώνει τη βιταμίνη Α -και όλες οι ρετινόλες είναι παράγωγα βιταμίνης Α. Η ρετινόλη θρέφει και αναπλάθει τα κύτταρα πιο γρήγορα, ενώ συμβάλλει και στη μείωση των ρυτίδων», συμβουλεύει η ειδικός.

Για να καταπολεμήσετε τη θαμπάδα της όψης και τους φραγμένους πόρους που προκαλεί το κάπνισμα, η Dr. Wise συστήνει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας διεξοδικά δύο φορές την ημέρα. «Εμπιστευθείτε τις λοσιόν καθαρισμού με γλυκολικό οξύ και Α και Β υδροξυοξέα, τα οποία βοηθούν στην επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης και τον βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας χωρίς να την ερεθίζουν».

Και επειδή το κάπνισμα επηρεάζει σφοδρά και την όψη των ματιών σας, απλώνετε δυο φορές τη μέρα μια πλούσια ενυδατική κρέμα ματιών με ισχυρές ιδιότητες κατά των μαύρων κύκλων, των οιδημάτων και των ρυτίδων. «Ψάξτε για μια φόρμουλα που περιέχει συνδυασμούς από υαλουρονκό οξύ, βιταμίνες Α, Β5 και Κ, πεπτίδια, αμινοξέα, συνένζυμο Q10 και φλαβονοειδή», προτείνει η γιατρός.

Buy now Skin Oxygen Oxygerating Lotion, Biotherm: Δροσερή λοσιόν αποτοξίνωσης με φυσικά συστατικά.

Buy now Skin Solutions Retinol 0.2%30ml Visionnaire, Lancome: Ορός νύχτας με ρετινόλη για διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας.

Buy now Hyalu B5 Eyes, La Roche –Posay: Αντιρυτιδική κρέμα ματιών με Βιταμίνη Β5 και υαλουρονικό οξύ.

Buy now Powerful Strength Line Redusing Concentrate Dermatologist Solutions, Kiehl’s: Ορός με Βιταμίνη C L-ασκορβικό οξύ και Acscorby Glycoside για μείωση των ρυτίδων και ενίσχυση της λάμψης της κουρασμένης επιδερμίδας.

Buy now Day Screen Multi- Protection UV Plus SPF 50, Clarins: Αντηλιακή κρέμα προσώπου που θωρακίζει την επιδερμίδα απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις ελεύθερες ρίζες.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ