Τα 10 SOS προϊόντα Πρώτων Βοηθειών

kouti-proton-boitheion-gia-to-kalokairi
ΤΡΙΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Υπάρχει ένα «αχρείαστο-να-είναι» σετ προϊόντων φροντίδας, που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας σε κάθε μικρή ή μεγάλη καλοκαιρινή απόδραση.

Ετοιμάζεστε να σαλπάρετε για το νησί; Εκτός από τα αντηλιακά (προσώπου, σώματος, μαλλιών και χειλιών) και ένα εύχρηστο beauty kit (προτιμήστε τις μίνι συσκευασίες travel-size), βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει λίγο χώρο στη βαλίτσα σας για μερικά απαραίτητα προϊόντα φαρμακευτικής φροντίδας, που θα σας εγγυηθούν ασφαλείς και ανέμελες, επειδή, πιθανώς, στον «παράδεισο» των διακοπών σας, μπορεί να μην υπάρχει ούτε ιατρείο, ούτε καν φαρμακείο.

Εδώ, η βασική λίστα με τα 10 πιο SOS προϊόντα Πρώτων Βοηθειών:

- Φυσιολογικός ορός: ισοτονικό, αποστειρωμένο διάλυμα που βοηθά στη διαδικασία επούλωσης από ηλιακό έγκαυμα, δίχως να προκαλέσει κάποια αλλεργική ή άλλου τύπου ανεπιθύμητη αντίδραση.

- Αυτοκόλλητα επιθέματα με αντικολλητική γάζα σε διάφορα μεγέθη: για αντιμικροβιακή προστασία και επούλωση εκδορών, κοψιμάτων και πληγών του δέρματος.

- Οξυζενέ: δρα τοξικά εναντίον των μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να μας μολύνουν μια πληγή, επιτυγχάνοντας έτσι αντισηψία.

- Βαμβάκι, αποστειρωμένη γάζα, κολλητική ταινία (λευκοπλάστ): για κάλυψη τραυμάτων μεγαλύτερης επιφάνειας, κυρίως γδαρσιμάτων.

  - Υδατικό διάλυμα αμμωνίας: για επαλείψεις σε τσιμπήματα εντόμων, αλλά και για εισπνοές σε περιπτώσεις λιποθυμιών ή μέθης -δρα σαν άμεσο αναλγητικό.

- Βάμμα ιωδίου: ισχυρό απολυμαντικό τραυμάτων, το οποίο επιτρέπει σε μια μικρή πληγή να επουλωθεί γρηγορότερα και χωρίς κάλυψη.

- Παυσίπονα: κατά των πονοκεφάλων και γενικότερων αδιαθεσιών.

- Αντιισταμινικά σκευάσματα: σε τζελ ή κρέμα για απομάκρυνση του κινδύνου εμφάνισης αλλεργίας έπειτα από τσιμπήματα εντόμων, μεδουσών κλπ.

- Κορτιζονούχα αλοιφή: συνιστάται κυρίως για θεραπεία οιδήματος έπειτα από τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας.

- Θερμόμετρο: για ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας σώματος, μιας που η εμπειρική θερμομέτρηση με το χέρι δεν είναι αξιόπιστη τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ