Summer Senses: περάσαμε ένα διήμερο στο ολοκαίνουργιο πεντάστερο της Πάρου

summer-senses
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Μετρά περίπου δυο μήνες λειτουργίας και αποτελεί το νέο ξενοδοχειακό διαμάντι της Πάρου, συνθέτοντας μια διαφορετική εμπειρία διαμονής που μέχρι στιγμής έλειπε από το νησί. Για να το επιβεβαιώσουμε, βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις του στη Μάρπησσα, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τον Ιούνιο, και ζήσαμε μια εμπειρία πολλών αστέρων.

Ως η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση για το 2019 στην Πάρο, το Summer Senses, το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην περιοχή της Μάρπησσας, δεν θα μπορούσε παρά να τραβήξει το ενδιαφέρον σε όσους ψάχνουν μια διαμονή-εμπειρία, που θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι των διακοπών τους. Σε μια περιοχή που προσφέρεται για χαλάρωση με θέα το μπλε του ορίζοντα, με τον πανέμορφο οικισμό της Μάρπησσας στην κορυφή ενός μικρού λόφου, με τη Μονή του Αγίου Αντωνίου ντυμένη στα λευκά στο ανατολικό άκρο της κορυφής του λόφου Κέφαλος και σε κοντινή απόσταση από το γραφικό, παραθαλάσσιο Πίσω Λιβάδι, το ξενοδοχείο μας σύστησε μια διαφορετική πλευρά της Πάρου, αλλιώτικη από αυτή που είχαμε γνωρίσει μέχρι στιγμής. Πιο μακριά από τη νυχτερινή ζωή και την πάρτι κατάσταση που επικρατεί στη Νάουσα και πιο κοντά σε μια πιο ξεκούραστη εκδοχή διακοπών, όπου τα περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε, θα τα βρείτε κάπου στην έκταση 27.000 τετραγωνικών μέτρων που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του, με την Γενική Διευθύντρια, Κική Πασσαρέα, να είναι πάντα παρούσα για να ικανοποιήσει τους επισκέπτες του.

Τρεις πισίνες συνολικής έκτασης 1.000 και πλέον τετραγωνικών μέτρων σας περιμένουν για μακροβούτια

Η πρώτη εντύπωση κερδίζεται από τις τρεις πισίνες συνολικής έκτασης 1.000 και πλέον τετραγωνικών μέτρων, ακριβώς κάτω από το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, Gaia, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας με θέα τη θάλασσα στο βάθος και υπό τους ήχους του Hydor pool bar, ενός από τα πιο ατμοσφαιρικά pool bar που έχουμε δει, αφού πίσω του ξετυλίγεται το κυκλαδίτικο τοπίο αφήνοντας μια αίσθηση ότι αιωρείται. Οι πιο ρομαντικοί κατευθύνονται προς το Irida Sunset Lounge Bar κατά τη δύση του ηλίου και ζουν τα χρώματα που αφήνει το τέλος της ημέρας στο τοπίο, σε ένα από τα καλύτερα sunset bars, με την παρέα signature κοκτέιλ που μοσχοβολούν καλοκαίρι.

Όπως είναι φανερό το concept του Summer Senses διατηρεί μια ολιστική μετάφραση και προσκαλεί τους επισκέπτες του από όλο τον κόσμο να ζήσουν την πολυτέλεια, μυρίζοντας τα άνθη του κήπου, ακούγοντας τον ήχο της θάλασσας, βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τις κορυφές των βουνών και δοκιμάζοντας γεύσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

Μια από τις 100 επιλογές δωματίων του Summer Senses

Στα 100 δωμάτιά του, τα οποία χωρίζονται σε 45 δωμάτια και 55 πολυτελείς σουίτες με κάποιες ιδιωτικές πισίνες για επιλεγμένες σουίτες, σε κτηριακές εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα, θα βρείτε την απόλυτη άνεση, με θέα είτε προς τον κήπο, είτε προς τη θάλασσα. Τα deluxe δωμάτια που μας φιλοξένησαν (21-25 τ.μ.) ήταν επαρκή σε χώρο για δύο άτομα, με όλες τις ανέσεις –ακόμη και ηχείο για να συνδέσετε το κινητό σας και να ακούτε μουσική με ποιότητα ήχου και έντασης. Αν, όμως, θέλετε περισσότερη άνεση χώρου, τότε το next best thing είναι οι junior suites που φτάνουν μέχρι και 33 τ.μ. με προσθήκη καναπέ στο δωμάτιο. Φυσικά στα δωμάτια θα βρείτε 49’’ FHD τηλεοράσεις, δωρεάν wi-fi, καφετιέρα και καφέ, κλιματισμό, mini-bar, γραφείο και άλλες λεπτομέρειες που χαρίζουν απρόβλεπτη άνεση, όπως ολόσωμο καθρέφτη, μεγεθυντικό καθρέφτη, ακόμη και ζυγαριά, ενώ οι τιμές ξεκινούν από περίπου 200 ευρώ/ημέρα στα deluxe δωμάτια και ανεβαίνουν.

Κάποιες από τις πολυτελείς σουίτες διαθέτουν και ιδιωτικές πισίνες

Ξαναγυρνώντας στην πισίνα και στο γαστρονομικό κομμάτι του ξενοδοχείου που είναι άκρως φροντισμένο, να σημειώσουμε ότι το μπάνιο εκεί μπορούν να συνοδέψουν σνακ από το Hydor poοl bar, όπως το πολύ νόστιμο Angus burger ή το kingsize club sandwich με φοκάτσια και ψητό στήθος κοτόπουλου που σίγουρα χρειάζεται δύο για να αποτελειωθεί, αλλά και κοκτέιλ ή παγωτά, μεταξύ άλλων. Το πρωινό σερβίρεται καθημερινά μέχρι τις 10.30 σε έναν πλήρη μπουφέ με όλα τα καλά, από φρούτα, μηλόπιτες και κρουασάν μέχρι όλες τις παραλλαγές των αυγών και άλλες αλμυρές επιλογές. Κι όταν έρθει το μεσημέρι, το Gaia σας δίνει ποιοτικές επιλογές για ελαφρύ μεσημεριανό ή πλούσιο γεύμα από την ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα, αναλόγως τις ορέξεις. Εμείς δοκιμάσαμε το πολύ τρυφερό και ζουμερό καραμελωμένο χταπόδι με φάβα Σαντορίνης και μαρμελάδα πιπεριάς, όπως και την σούπερ δροσερή σαλάτα κινόα με αβοκάντο, κράνμπερι και baby λαχανικά με ντρέσινγκ από ταχίνι, ιδανική και για vegan.

Η ατμόσφαιρα στην Galazia Hytra

Το highlight, όμως, του ξενοδοχείου και αυτό που το μετατρέπει σε γαστρονομικό προορισμό είναι η Galazia Hytra σε άλλο επίπεδο, με τη δική της είσοδο, το «παιδί» του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας και αποτελεί μέλος του Ομίλου Τραστέλη. Η ομάδα του εστιατορίου Galazia Hytra ταξίδεψε φέτος στην Πάρο φέρνοντας μαζί της συνταγές που πρεσβεύουν τη δημιουργική ελληνική κουζίνα, κλασικές συνταγές που αναδεικνύονται σε σύγχρονα πιάτα μέσα από μοντέρνες τεχνικές και εξαιρετική πρώτη ύλη. Αναγνωρίζοντας τον πλούτο της ελληνικής γης, το εστιατόριο έχει συνθέσει ένα χώρο με δική του ατμόσφαιρα, με θέα στο νησί, κι ένα dinner μενού που απαρτίζεται από κάποια πιο απλά και άλλα πιο σύνθετα πιάτα, έτοιμα να συμπληρώσουν την ολιστική εμπειρία διακοπών.

Οι γαρίδες με χούμους αβοκάντο

Η ποιότητα και το concept του μενού φαίνεται από το amuse bouche κιόλας, με μια εξαιρετική κρέμα βασιλικού με νερό ντομάτας και ντομάτα με τραγανό μπισκότο ελιάς, ενώ και τα ψωμάκια με κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο που τα ποτίζεις με ελαιόλαδο με το κλωναράκι ρίγανης, σε βάζουν σιγά-σιγά στο κλίμα μιας ελληνικής μεν, αλλα πιο σύνθετης γαστρονομικής εμπειρίας.

Η κακαβιά με άρωμα σαφράν και βασιλικού είναι από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε

Η ζεστή κακαβιά με πατάτες, πίκλες κρεμμυδιού και άρωμα σαφράν και βασιλικού είναι από τις επιλογές που περικλείουν την Ελλάδα σε ένα πιάτο και η σαλάτα κινόα που ήρθε στη συνέχεια με λευκή κινόα, αρσενικό Νάξου και ρόκα, χωρίς να είναι πολύ ιδιαίτερη, ήταν όσο όξινη και δροσερή έπρεπε.  Πιο ελληνική ήταν η καλοκαιρινή σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι, παξιμάδι με χαρούπι, κάππαρη, οξύμελο και τσαλαφούτι Ευρυτανίας για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν το άρωμα Ελλάδας από τη σαλάτα τους.

Από ορεκτικά, οι σουπιές σωτέ με σπανάκι, άιβαρ με πιπεριά και μελιτζάνα, φρέσκια ντομάτα και φρέσκα βότανα αποτέλεσε ένα νόστιμο, δημιουργικό πιάτο, ενώ σε πιο ήπιους τόνους κινήθηκαν οι γαρίδες με χούμους αβοκάντο, με τις πιπεριές τσίλι να τους χαρίζουν μια σπιρτάδα. Το ριγανάτο χταπόδι με λεμονάτες πατάτες και κρέμα από σκουμπρί έβγαζε ένα πολύ δροσερό άρωμα λεμονιού σε συνδυασμό με την οξύτητά του και άφηνε μια νόστιμη επίγευση.

Οι σουπιές σωτέ με σπανάκι, άιβαρ Κοζάνης με πιπεριά και μελιτζάνα, φρέσκια ντομάτα και φρέσκα βότανα

Η βραδιά συνεχίστηκε με σφυρίδα φρικασέ με άγρια χόρτα, σελινόριζα, μυρώνια και σος αβγολέμονο σε μια πιο παραδοσιακή γεύση, με λαβράκι με κριθαρότο από άγριο μάραθο και αβγοτάραχο Μεσολογγίου που ήταν από τα πιο γευστικά πιάτα, αλλά και με το πιο γήινο πιάτο της βραδιάς, το αρνάκι σιγομαγειρεμένο για 12 ώρες με σπαράγγι, κολοκύθι και baby πατάτες, τόσο τρυφερό και καλομαγειρεμένο που ακόμη και οι όχι και τόσο φανατικοί του αρνιού, θα το τιμήσουν.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα επιδόρπια, τρία στον αριθμό: παρφέ αμύγδαλο με σορμπέ φράουλα, φρέσκα φρούτα, αφρό βανίλιας και μπισκότο αμυγδάλου, crémeux πικρής σοκολάτας με μήλο, κάσιους και παγωτό καραμέλας και τέλος, για τους πιο συντηρητικούς, μους σοκολάτα γάλακτος με παγωτό βανίλιας. Η λίστα κρασιών του υπόσχεται να σας δώσει πολλές επιλογές από τον ελληνικό κυρίως αμπελώνα για να συνοδέψετε το γεύμα σας, πάντα με ενημερωμένο προσωπικό πρόθυμο να σας βοηθήσει να απογειώσετε την εμπειρία.

Το παρφέ αμύγδαλο με σορμπέ φράουλα, φρέσκα φρούτα, αφρό βανίλιας και μπισκότο αμυγδάλου

Από το Summer Senses δεν γινόταν να λείπει και μια ξεχωριστή εμπειρία spa, όπου σε συνεργασία με την Apivita μπορείτε να διαλέξετε αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου και συνεδρίες μασάζ σε έναν μικρό, αλλά χαλαρωτικό χώρο, την Anassa, που υπόσχεται να ολοκληρώσει την ολιστική σας «περιπέτεια». 

Εν κατακλείδι, το Summer Senses είναι από τα ξενοδοχεία που θα σας μαγνητίσουν στο χώρο τους, θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον, θα σας δώσουν άπειρες επιλογές για να περάσετε χαλαρωτικά και γευστικά τις διακοπές σας εκεί και θα σας αφήσουν… λίγο χρόνο να δείτε την υπόλοιπη Πάρο.

Info
Summer Senses
Μάρπησσα Πάρου

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ