Ο Gary Oldman θα πρωταγωνιστήσει στη νέα βιογραφική ταινία από τον David Fincher

gary-oldman-herman-J-mankiewicz
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον εμβληματικό σεναριογράφο της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ, Herman J. Mankiewicz.

Μετά από πέντε περίπου χρόνια, ο David Fincher θα αφήσει στην άκρη για λίγο τα project του για το Netflix, για να σκηνοθετήσει μια νέα ταινία μεγάλου μήκους. Πιο συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης έχει αναλάβει να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τη ζωή του μεγάλου σεναριογράφου της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ, τον Herman J. Mankiewicz. Ο Gary Oldman έχει συμφωνήσει να αναλάβει στον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, η οποία τιτλοφορείται «Mank».

Ο Mankiewicz ξεκίνησε ως δημοσιογράφος και την δεκαετία του 1920 μετακόμισε στο Χόλυγουντ, όπου άρχισε να γράφει σενάρια για πολλές μεγάλες παραγωγές της εποχής, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δούλεψε στα κρυφά στην επεξεργασία σεναρίων. Ανάμεσα στις πιο γνωστές ταινίες με την υπογραφή είναι ο «Μάγος του Οζ», αλλά και ο «Πολίτης Κέιν» του Orson Welles. Η τεταμένη σχέση μεταξύ του Mankiewicz και του Welles αναφορικά με την πατρότητα του σεναρίου της εμβληματικής ταινίας φέρεται να αποτελεί κεντρικό άξονα της ταινίας του Fincher.

Η βιογραφική ταινία του David Fincher θα εστιάζει στην κόντρα μεταξύ των Mankiewicz και Welles με αφορμή την πατρότητα του σεναρίου του «Πολίτη Κέιν».

Σε άρθρο του το Empire εξηγεί πως το «Mank» αποτελεί όνειρο ζωής για τον σκηνοθέτη, καθώς ο πατέρας του, ο Jack Fincher, είχε γράψει το σενάριο για την βιογραφική ταινία πριν πεθάνει. Ο Fincher έχει αποφασίσει να γυρίσει την ταινία ασπρόμαυρη και σκοπεύει να ξεκινήσει τα γυρίσματα τον Νοέμβριο.