Βραβεύτηκαν οι τηλεοπτικές σειρές που αγάπησε το κοινό

brabeutikan-oi-tileoptikes-seires-pou-agapise-to-koino

ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Οι τηλεοπτικές σειρές «The Big Bang Theory», «Breaking Bad» και «Game of Thrones» είναι οι μεγάλες νικήτριες των τηλεοπτικών βραβείων Critics Choice, που πραγματοποιήθηκαν χθες σε γκαλά στο Μπέβερλι Χιλς.

Η σειρά που άλλαξε τον τρόπο που γινόταν η κωμωδία

Η σειρά «The Big Bang Theory» απέσπασε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας, ενώ οι πρωταγωνιστές της Kaley Cuoco και Simon Helberg (Λέοναρντ και Σέλντον), απέσπασαν τα βραβεία β΄ καλύτερου ρόλου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές οθόνες των Αμερικανών μέχρι και σήμερα, το «The Big Bang Theory» αποτελεί ένα φαινόμενο.

Όχι μόνο γιατί άλλαξε τον τρόπο που γινόταν η κωμωδία μέχρι τότε, όχι επειδή κατάφερε να κάνει ενδιαφέρον για αρκετές σαιζόν ένα θέμα το οποίο όλοι πίστευαν, ότι θα κούραζε στα 6 πρώτα επεισόδια, αλλά και γιατί κάθε χρόνο, τα νούμερα τηλεθέασης αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Εξ ημισείας

Η αμερικανική σειρά φαντασίας «Game of Thrones», μαζί με το «Breaking Bad», μοιράστηκαν το πολυπόθητο βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς, ενώ ο εξαιρετικός Bryan Cranston απέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στο «Breaking Bad».

Η σειρά που καθήλωσε»

Το φινάλε του «Game of Thrones», που προβλήθηκε πριν λίγες μέρες στις ΗΠΑ, καθήλωσε μπροστά στις οθόνες τους 4,4 εκατομμύρια τηλεθεατές. Τον τρίτο κύκλο παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 13,6 εκατομμύρια, κάτι που καθιστά το «Game Of Thrones» ως την δεύτερη πιο επιτυχημένη σειρά του καναλιού HBO, μετά το «The Sopranos».

Ρεκόρ, όμως, σημείωσε το φινάλε του τρίτου κύκλου και στα social media, στα οποία καταγράφηκαν πάνω από 700.000 αναφορές, καθώς υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1 εκατομμύριo άνθρωποι ανά τον κόσμο έσπευσαν να το «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους.

Ο καθηγητής που έγινε μαφιόζος

Η ιστορία ενός άχρωμου και άοσμου καθηγητή χημείας (Bryan Cranston) που μετατρέπεται αρχικά σε παρασκευαστή ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια σε αδίστακτο μαφιόζο, που κινεί τα νήματα του υποκόσμου της Αλμπουκέρκης, φτάνει στο τέλος της έπειτα από πέντε χρόνια προβολής (ξεκίνησε το 2008), έχοντας κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία (ανάμεσά τους και EMMY), αλλά και έχοντας αναβαθμίσει τον όρο «television drama» με την υψηλού επιπέδου δουλειά της ομάδας παραγωγής και των ηθοποιών.

Οι καλύτερες ερμηνείες

Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε κωμική σειρά κατέκτησε η Julia Louis-Dreyfus για τον ρόλο της στο «Veep» ενώ την πρωτιά στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού σε κωμική σειρά απέσπασε, για δεύτερη χρονιά, ο Louis C.K. για το «Louie».

Δεν τα κατάφεραν, «Homeland» και «Mad Men»

Ο περσινός μεγάλος νικητής αλλά και φαβορί στα φετινά βραβεία, «Homeland», δεν κατάφερε να αποσπάσει κανένα βραβείο, όπως και η τηλεοπτική σειρά «Mad Men».

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήρθε από την - όχι και τόσο διάσημη - Tatiana Maslany, η οποία κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά για τον ρόλο της στην σειρά επιστημονικής φαντασίας «Orphan Black».