Νέες εξηγήσεις της Scarlett Johansson για την πολιτική ορθότητα και το κάστινγκ

scarlett-Johansson Vianney Le Caer
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

«Θα έπρεπε να μου επιτρέπεται να παίξω οποιοδήποτε πρόσωπο, δέντρο, ζώο γιατί αυτή είναι η δουλειά μου» είχε δηλώσει η χολιγουντιανή σταρ.

Πριν από ένα περίπου χρόνο η Scarlett Johansson ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην παραγωγή της βιογραφικής ταινίας «Rub & Tug». Αρχικά είχε συμφωνήσει να παίξει τον ρόλο ενός διεμφυλικού χαρακτήρα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Η Johansson, η οποία μάλιστα είχε επικριθεί και για τον ρόλο της στην κινηματογραφική μεταφορά του «Φάντασμα στο κέλυφος», βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο λόγω δηλώσεων της για την πολιτική ορθότητα στο κάστινγκ ταινιών.

«Ξέρετε, ως ηθοποιός, θα έπρεπε να μου επιτρέπεται να παίξω οποιοδήποτε πρόσωπο, δέντρο, ζώο γιατί αυτή είναι η δουλειά μου και αυτό απαιτεί η εργασία μου. Νιώθω ότι υπάρχει μία τάση στο χώρο μου και χρειάζεται να συμβεί για διάφορους κοινωνικούς λόγους, ωστόσο υπάρχουν φορές που γίνεται δυσάρεστο όταν επηρεάζει την τέχνη, επειδή θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι ελεύθερη κάθε περιορισμού» δήλωσε στην συνέντευξη της για περιοδικό As If η χολιγουντιανή σταρ.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη της, η Johansson προχώρησε σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις μέσω του εκπροσώπου της, ενώ παράλληλα σχολίασε πως το περιοδικό απομόνωσε επιλεκτικά τμήματα των δηλώσεων της για δημιουργία εντυπώσεων. «Προσωπικά θεωρώ ότι σε έναν ιδανικό κόσμο, κάθε ηθοποιός θα έπρεπε να μπορούσε να παίξει όποιον ρόλο θέλει και ότι η Τέχνη, σε όλες της τις μορφές, δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται από την πολιτική ορθότητα. Αυτό ήθελα να τονίσω, εντούτοις δεν έγινε κατανοητό κατά αυτόν τρόπο» εξήγησε η Johansson.

Variety/REX/Shutterstock / Stephen Lovekin

«Αναγνωρίζω το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανισότητα στην [κινηματογραφική βιομηχανία], η οποία ευνοεί τους λευκούς μη τρανς ηθοποιούς και ότι δεν έχουν λάβει όλοι οι ηθοποιοί τις ευκαιρίες που είχα το προνόμιο να απολαμβάνω. Συνεχίζω να στηρίζω, όπως έκανα πάντα, την διαφορετικότητα σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για project στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται όλοι» κατέληξε η 34χρονη ηθοποιός.