Η ελληνική κουζίνα ταξιδεύει στο National Geographic Traveller Food Festival

elliniki-kouzina
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πρόκειται να ταξιδέψει η ελληνική γαστρονομία στο γαστρονομικό φεστιβάλ National Geographic Traveller Food Festival που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Λονδίνο.

Στις 20 και 21 Ιουλίου, η ελληνική κουζίνα και γαστρονομία θα φτάσει ως το Λονδίνο και θα συστηθεί σε χιλιάδες κόσμου μέσω του National Geographic Traveller Food Festival, ενός φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος που θα λάβει χώρα στη βρετανική πρωτεύουσα. Εκεί θα συμμετάσχει με περίπτερο και ο ΕΟΤ, όπως επίσης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά και οι Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, επιλεγμένοι σεφ και οινολόγοι που θα εκπροσωπήσουν τους συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν συνταγές της ελληνικής κουζίνας και τοπικά κρασιά, δίνοντας μια γεύση στο κοινό του εξωτερικού από τις γεύσεις της Ελλάδας και προβάλλοντας τη γαστρονομία της χώρας μας προς τα έξω. Στόχος είναι η προβολή της χώρας μας ως γαστρονομικός προορισμός, σε επαγγελματίες τουρισμού και κοινό, το οποίο αναμένεται να φτάσει περίπου τους 4 χιλιάδες επισκέπτες. 

Πέραν της Ελλάδας, στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν φυσικά βρετανικές επιχειρήσεις τουρισμού, αλλά και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού από διάφορες χώρες, όπως Ιταλία, Ταϊλάνδη, Ουγγαρία κ.ο.κ.