Θα είναι το «Star Trek» τελικά η τελευταία ταινία του Quentin Tarantino;

quentin-tarantino Vianney Le Caer
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο σκηνοθέτης μίλησε για «παραθυράκια» στην αποχώρησή του μετά από δέκα ταινίες και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η ένατη ταινία του Quentin Tarantino, το «Κάποτε στο Χόλυγουντ», άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο φεστιβάλ των Καννών και σύντομα θα κάνει την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αναπόφευκτα έχει ξεκινήσει η φημολογία για την επόμενη ταινία του Αμερικάνου σκηνοθέτη, η οποία (ενδεχομένως) να είναι και η τελευταία.

Αν και η επικρατούσα άποψη είναι πως ο Tarantino σκοπεύει να ολοκληρώσει την καριέρα του ως σκηνοθέτης με ένα πρωτότυπο έργο, ο ίδιος πρόσφατα άφησε να εννοηθεί πως η δέκατη και τελευταία ταινία του μπορεί να είναι το reboot του «Star Trek». Μιλώντας στο CinemaBlend, ο σκηνοθέτης έκανε λόγο για «παραθυράκια» στην απόφαση του να σταματήσει μετά από δέκα ταινίες και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Reuters

«Φαντάζομαι πως έχω ένα παραθυράκι […] το οποίο θα μπορούσε να είναι πως το “Star Trek” δεν μετράει, οπότε μπορώ να κάνω το “Star Trek” και φυσικά να τελειώσω με μια πρωτότυπη ταινία. Η ιδέα όμως του να κάνω δέκα ταινίες δεν σημαίνει πως πρέπει να σκαρφιστώ ένα παραθυράκι. Πραγματικά πιστεύω πως εάν κάνω το “Star Trek” θα πρέπει να αφοσιωθώ σε αυτό. Είναι τελευταία μου ταινία. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τίποτα διφορούμενο σχετικά με αυτό. Δεν ξέρω εάν θα το κάνω, αλλά μπορεί να συμβεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Tarantino.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες δηλώσεις του Tarantino, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι πρόκειται να κάνει. Άλλωστε ο σκηνοθέτης έχει ήδη γυρίσει δέκα ταινίες – εάν για παράδειγμα μετρήσει κανείς το «Kill Bill» ως δύο διαφορετικές ταινίες – οπότε υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία μετά το «Κάποτε στο Χόλυγουντ». Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί πως ο Tarantino έχει εκφράσει ενδιαφέρον για πολλά project – όπως μια τρίτη ταινία «Kill Bill» ή μια συνέχεια στο «Django» – ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην σκηνοθεσία και μετά την «επίσημη απόσυρση» του, όποτε συμβεί αυτή.