Οι «Εκδικητές» ξεπέρασαν και το «Avatar»

avengers-endgame
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η «Τελευταία πράξη» που σκηνοθέτησαν οι Anthony και Joe Russo αποτελεί και επίσημα πλέον την πιο πετυχημένη ταινία όλων των εποχών.

Το περασμένο σαββατοκύριακο το «Εκδικητές: Τελευταία πράξη» ξεπέρασε και επίσημα πλέον σε εισπράξεις το «Avatar», καθιστώντας πια την ταινία της Marvel ως την πιο πετυχημένη όλων των εποχών. Τα έσοδα του συγκλονιστικού φινάλε στην ιστορία των Εκδικητών ξεπέρασαν τα 2,79 δισεκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το ρεκόρ των 2,78 δισεκατομμυρίων που είχε θέσει η ταινία του James Cameron το 2009.

Η τελευταία ταινία των «Εκδικητών» βοηθήθηκε από την κυκλοφορία του «Spider-Man: Μακριά από τον τόπο του», το οποίο ολοκληρώνει ορισμένες πτυχές της υπόθεσης της «Τελευταίας πράξης», αλλά και την επανακυκλοφορία της ταινίας στους αμερικάνικους κινηματογράφους με μια επιπλέον σκηνή και μια νέα εισαγωγή από τον σκηνοθέτη Anthony Russo.

Στο πρόσφατο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, όπου η Marvel ανακοίνωσε δέκα νέες ταινίες και σειρές με τους ήρωες της στην μεγάλη και μικρή οθόνη, το μεγάλο αφεντικό της εταιρείας κόμικ Kevin Feige τόνισε πως η «Τελευταία πράξη» είναι η μεγαλύτερη ταινία όλων των εποχών χάρη στους θεατές. Αντίστοιχα και οι σκηνοθέτες Anthony και Joe Russo ευχαρίστησαν μέσω Twitter «τους σπουδαιότερους οπαδούς σε όλο το σύμπαν».

Τον περασμένο Μάιο ο James Cameron χαιρέτησε τους παραγωγούς των «Εκδικητών», όταν η ταινία ξεπέρασε σε εισπράξεις τον «Τιτανικό». «Ένα παγόβουνο βούλιαξε τον πραγματικό Τιτανικό. Χρειάστηκαν οι Εκδικητές για να βουλιάξει ο δικός μου Τιτανικός. Όλοι εδώ στην Lightstorm Entertainment σας χαιρετούμε για το απίστευτο επίτευγμα σας. Όχι μόνο δείξατε πως η βιομηχανία κινηματογράφου παραμένει ζωντανή, αλλά και ότι είναι πιο ισχυρή από ποτέ» είχα δηλώσει ο Cameron μέσω Twitter.