Ώριμη στα χρόνια αλλά όχι στην όψη

orimi-sta-xronia-alla-oxi-stin-opsi
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

3 τρικ ομορφιάς για να αποκτήσετε ακαταμάχητη κομψότητα στην όψη σας ενώ μεγαλώνετε. Τολμήστε τα!

Μετά τα 35 ή 45 χρόνια βίου, το σύνολο των γυναικών περνά στη φάση της ωριμότητας -πνευματικά, επαγγελματικά, οικογενειακά, συναισθηματικά και... οπτικά. Πολλές, προσπαθώντας να σταθούν στο ύψος της ωριμότητάς τους, καλλιεργούν και αναδεικνύουν περισσότερο όλα τα «καθωσπρέπει» χαρίσματά τους (από καλή μαμά έως σοβαρή επαγγελματίας) προσπερνώντας την μεγάλη αξία που διαδραματίζει η εικόνα τους σε όλα τα επίπεδα της οικογενειακής, κοινωνικής και προσωπικής ζωή τους.

Γι’ αυτό, δώστε αξία στις παρακάτω εμψυχωτικές συμβουλές, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν την εξωτερική σας εμφάνιση σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο ολικής ανανέωσης χωρίς να αλλοιώνουν την εσωτερική σας ωριμότητα.

Επιχείρηση Τόλμη και Γοητεία σε 3 απλά βήματα ολικής μεταμόρφωσης

Αλλαγή στην κουπ μαλλιών: Ένα κομψό κούρεμα θα αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, βοηθώντας σας να διατρανώσετε με αυτοπεποίθηση την δίψα σας για «αλλαγή σελίδας». Επιλέξτε κομμωτές που μπορούν να συζητήσουν μαζί σας και να σας συμβουλέψουν πριν σας κουρέψουν, και, καλού-κακού φροντίστε να έχετε μαζί σας φωτογραφίες από κουπ που πιστεύετε ότι σας κολακεύουν και που θα μπορούσατε να υποστηρίξετε με άνεση.

Το πιο «ώριμο» χρώμα βαφής, είναι το γκρι: Οι άσπρες-γκρι τρίχες, που έτσι και αλλιώς αρχίζουν να κυριεύουν το κεφάλι σας όσο περνούν τα χρόνια, δεν αποτελούν ταμπού. Από τη στιγμή μάλιστα, που οι μεγάλες πασαρέλες και τα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας κατακλύζονται από γκρι αποχρώσεις στα μαλλιά των μοντέλων, το στυλ «granny hair» εξαπλώνεται αστραπιαία εξοστρακίζοντας το -κλισέ- ξανθό από τα κεφάλια εκατομμυρίων γυναικών, επώνυμων και μη, ώριμων και μη, αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική διάθεση και την αίσθηση πρωτοτυπίας σε κάθε γυναίκα που τα επιλέγει. Αν το τολμήσετε, σίγουρα δε θα περάσετε απαρατήρητη.

Μακιγιάζ λιγότερο θεατρικό, περισσότερο ρεαλιστικό: Πολλές ώριμες γυναίκες κάνουν ένα σοβαρό λάθος χρησιμοποιώντας βαριές βάσεις, με επιπλέον στρώσεις καλυπτικής πούδρας, με σκοπό να καμουφλάρουν τις ρυτίδες και να κρύψουν τη γυαλάδα. Αλλά στην πραγματικότητα, ένα μακιγιάζ που μοιάζει με μάσκα, πολλαπλασιάζει την «όψη-μούμια», κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει ακόμη πιο ξηρή και άτονη.

- Η απόχρωση του foundation πρέπει να ταιριάζει απολύτως στον χρώμα και τον τύπο της επιδερμίδας. Και πάντα να βεβαιώνεστε ότι έχετε περάσει τη βάση ομοιόμορφα παντού -μην ξεχνώντας την περιοχή κάτω από το σαγόνι, το λαιμό, μέχρι και το ντεκολτέ

- Αντί για πούδρα, προτιμήστε concealer με υγρή μορφή και ουδέτερη απόχρωση, που καλύπτει με μεγαλύτερη φυσικότητα τις ατέλειες. Δουλέψτε το στο μέτωπο, κάτω από τα μάτια, στο πιγούνι και επιμείνετε στις γραμμές μεταξύ μύτης και παρειών. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί και λειαίνει την επιδερμίδα χωρίς να δείχνει έντονα «καμουφλαρισμένη».

- Σημαντικός παράγοντας για ένα φυσικό, «ώριμο» μακιγιάζ ματιών είναι η απουσία πολύ έντονων χρωμάτων στις βλεφαρίδες. Επιμείνετε σε σκιές που ταιριάζουν με το χρώμα των ματιών σας και τονίστε λίγο παραπάνω τις βλεφαρίδες με μια μάσκαρα ανόρθωσης.

- Το κραγιόν, πάντα ουδέτερο. Έως ελαφρώς glossy.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ