Αν το αντηλιακό είναι το ήμισυ του παντός, το άλλο 50% ποιο είναι;

an-to-antiliako-einai-to-imisu-tou-pantos-to-allo-50-poio-einai
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Αν το αντηλιακό θωρακίζει το δέρμα, η εφαρμογή μιας κατευναστικής, θεραπευτικής και αντιγηραντικής κούρας after sun, σώζει επανορθώνει κάθε βλάβη.

Η αλήθεια είναι ότι ένα αντηλιακό προϊόν από μόνο του δεν φτάνει για να περάσετε αλώβητη από τον ήλιο των καλοκαιρινών διακοπών. Και οι λόγοι είναι πολλοί. Παρ' όλο που μια αντηλιακή κρέμα προστατεύει το δέρμα και την υγεία σας από το μεγαλύτερο μέρος της επικίνδυνης ηλιακής ακτινοβολίας, η χρήση του δεν είναι πάντα 100% αποτελεσματική -κυρίως εξαιτίας δικής σας υπαιτιότητας: επιλέγετε μικρότερο SPF από το κατάλληλο για το δέρμα σας, απλώνετε μικρότερη ποσότητα από την κανονική, δεν θυμάστε να επαναλαμβάνετε συχνά τη χρήση του μετά από τις βουτιές στο νερό, και, ναι, πολλές φορές ξεχνάτε να φορέσετε αντηλιακό. Και τότε ο ήλιος σάς βρίσκει εκεί που σας πονάει. Ακόμη και αν δεν έχετε υποστεί έγκαυμα, η ανάγκη για άμεση επανόρθωση των βλαβών που έχει υποστεί το δέρμα σας στην παραλία (ακόμη και αν τηρείτε με ευλάβεια τους κανόνες αντηλιακής εφαρμογής) είναι επιτακτική. Μια κούραafter sun είναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επαναφορά της ενυδάτωσης στο διψασμένο δέρμα σας ή της απάλυνσης από το αίσθημα καύσου σε όλο το σώμα. Οι δερματολόγοι λένε ότι μια συστηματική περιποίηση του δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο, είναι ικανή να θεραπεύσει άμεσα τις βαθύτερες «πληγές» που έχουν υποστεί τα κύτταρα και να αντιστρέψει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Η ανακουφιστική θεραπεία after sun σε 2 απλά, απολαυστικά βήματα

- Ένα δροσερό μπάνιο (όχι ντους) θα καταπραΰνει την αίσθηση καύσου και τραβήγματος του αφυδατωμένου δέρματος. Γεμίστε τη μπανιέρα με χλιαρό προς δροσερό νερό και με ένα απαλό, φυσικό σφουγγάρι κάντε ήπιο μασάζ για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

- Αφού στεγνώσει το δέρμα, εφαρμόστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας ή λοσιόν after sun με φυσικά συστατικά που καλμάρουν, ενυδατώνουν και επαναφέρουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Aloe vera, ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, βούτυρο καριτέ, έλαιο κακάο, εκχυλίσματα καλέντουλας και χαμομηλιού, είναι τα ιδανικά αγνά συστατικά της κρέμας after sun που θα χρησιμοποιήσετε.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ