Matt Damon και Ben Affleck ξανά μαζί μετά το «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ»

matt-damon-ben-affleck Matt Baron
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Οι δύο oσκαρικοί ηθοποιοί γράφουν το σενάριο και βρίσκονται σε συζητήσεις για να συμπρωταγωνιστούν στην νέα ταινία του Ridley Scott.

Μετά από πολλά χρόνια, ο Matt Damon και ο Ben Affleck θα συνεργαστούν ξανά ως σεναριογράφοι για την νέα ταινία του Ridley Scott. Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, οι δύο ηθοποιοί δουλεύουν πάνω στην μεταφορά του «The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France» με την Nicole Holofcener.

Το άρθρο αναφέρει επίσης πως οι Damon και Affleck θα εκτελέσουν χρέη παραγωγού, ενώ βρίσκονται σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσουν στην δραματική ταινία. Εφόσον οι δύο αστέρες του Χόλυγουντ έρθουν σε συμφωνία με τους παραγωγούς, θα είναι η πρώτη φορά που γράφουν μαζί και συμπρωταγωνιστούν σε μια ταινία μετά το «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» του Gus Van Sant το 1997.

Το «The Last Duel» αφηγείται την ιστορία δύο Γάλλων ιπποτών του 14ου αιώνα, οι οποίοι είναι καλύτεροι φίλοι και γίνονται ορκισμένοι εχθροί, όταν ο ένας επιστρέφοντας τα πεδία των μαχών κατηγορεί τον άλλο πως βίασε την σύζυγο του. Σύμφωνα με τους νόμους της εποχής, οι δύο ιππότες πρέπει να μονομαχήσουν μέχρι θανάτου και σε περίπτωση που ο βετεράνος χάσει, τότε η σύζυγος του θα καεί στην πυρά καθώς θα θεωρηθεί ένοχη για ψευδείς κατηγορίες.

REX/Shutterstock

Ο Ridley Scott έχει συμφωνήσει να σκηνοθετήσει το «The Last Duel».

Η Fox είχε αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου που εξέδωσε ο Eric Jager το 2004 πριν την εξαγορά της από την Disney. Το BBC Four είχε γυρίσει δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ βασισμένο στο βιβλίο το 2008, με σχόλια από το συγγραφέα.