Τα όμορφα μαλλιά εύκολα καίγονται

ta-omorfa-mallia-eukola-kaigontai
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Μια ώρα στον ήλιο ισούται με ένα 10λεπτο στέγνωμα με το πιστολάκι στο «ζεστό». Στο τέλος της ημέρας; Καμμένα -κυριολεκτικά- μαλλιά.

Τα μαλλιά, μολονότι θεωρούνται πολύ πιο ανθεκτικά από την επιδερμίδα στην επαφή τους με τον ήλιο του καλοκαιριού, εντούτοις, μπορεί να είναι το ίδιο ή και περισσότερο ευάλωτα σε βλάβες αν αμελείται παντελώς την προστασία τους. Κατά την έκθεση των μαλλιών στις υπεριώδεις ακτίνες αφυδατώνεται αρχικά η εξωτερική στιβάδα (βλέπε φριζάρισμα και ψαλίδα) και κατόπιν καταστρέφεται σε πιο μεγάλο βάθος, εκεί που βρίσκεται όλη η δύναμη και η υγεία τους (βλέπε κνησμός,πιτυρίδα, τριχόπτωση). Στο ενδιάμεσο στάδιο, κυριαρχεί και έντονο ξεθώριασμα του φυσικού ή τεχνητού χρώματος των μαλλιών, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν πλέον απειλήσει την παραγωγή πρωτεϊνών και μελανίνης.

Οι ειδικοί λένε ότι μια ώρα έκθεσης των μαλλιών σας στον ήλιο εντελώς απροστάτευτα, ισούται με δέκα λεπτά στεγνώματος σε καυτό σεσουάρ και, δίνουν συμβουλές για ελαχιστοποίηση του τσουρουφλίσματος των μαλλιών σας στις καλοκαιρινές διακοπές:

Αντηλιακό μαλλιών υποχρεωτικό: Ένα αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για τα μαλλιά και, πρωτίστως σε μορφή σπρέι, διευκολύνει τα προστατευτικά φίλτρα να φτάσουν παντού, από τις ρίζες έως τις άκρες, με ένα ψέκασμα. Ταυτόχρονα, βοηθά τα μαλλιά σας να διατηρούνται σε άριστη φόρμα, αφού συνήθως η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας με τα δάχτυλα, τα κάνει να «τσαλακώνονται».

Καπέλο για έξτρα κάλυψη: Ακόμη και αν ξεχάσετε να ψεκάσετε τα μαλλιά σας με αντηλιακό, η προστασία που σας παρέχει ένα κομψό καπέλο είναι ιδανική, ενώ προσθέτει και αρκετούς πόντους φινέτσας σε κάθε εμφάνισή σας στην παραλία.

Στο κομμωτήριο συχνά πυκνά: Τα μαλλιά μακραίνουν περισσότερο το καλοκαίρι και για να δείχνουν λαμπερά και υγιή, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο κάθε 15 έως 20 μέρες για ελαφρύ ψαλίδισμα που θα σας απαλλάξει έγκαιρα από ξηρότητα, φριζάρισμα και ψαλίδα στις άκρες είναι επιτακτική. Δεν θα καταλάβετε διαφορά στο μήκος αλλά θα αισθανθείτε σημαντική βελτίωση στην ποιότητά τους.

Τεχνικές styling, απαγορευτικές: Το ντεκαπάζ εισχωρεί στην τρίχα και αφαιρεί τη φυσική χρωστική, αλλάζοντας έτσι την δομή της τρίχας και καθιστώντας την πιο επιρρεπή σε βλάβες. Περμανάντ ή ίσιωμα είναι τεχνικές που λειτουργούν με το σπάσιμο των δεσμών στο εσωτερικό της τρίχας και δεν ενδείκνυνται αν περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας σε μια παραλία. Οι ανταύγειες και οι βαφές δεν είναι τόσο καταστροφικές, ωστόσο εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών, επηρεάζουν την εσωτερική δομή της τρίχας, προκαλώντας θαμπή εμφάνιση και έντονη ξηρότητα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ