Τελικά πόσες ταινίες έχει γυρίσει ο Quentin Tarantino;

kill-bill
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης δίνει την οριστική απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα για το εάν το «Kill Bill» είναι μία ή δύο ταινίες.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Quentin Tarantino έχει ξεκαθαρίσει πως σκοπεύει να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία μετά την δέκατη ταινία του. Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια του και κατά πόσο θα κρατήσει την υπόσχεση του, καθώς σύντομα θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του «Κάποτε στο Χόλυγουντ», της ένατης ταινίας του. Ή μήπως είναι η δέκατη ταινία του και έχει ήδη ξεκινήσει η «σύνταξη» του;

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα βρίσκεται στο «Kill Bill» και το εάν τα δύο μέρη του θεωρούνται μια ταινία ή εάν είναι δύο ανεξάρτητες ταινίες. Πολλοί οπαδοί του Tarantino θεωρούν πως το «Kill Bill» είναι μια ταινία χωρισμένη σε δύο μέρη, όμως υπάρχει μια μερίδα που πιστεύει ότι πρόκειται για ανεξάρτητες ταινίες, όμως ο σκηνοθέτης άλλαξε άποψη για να μπορέσει να ολοκληρώσει την καριέρα του στις δέκα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Tarantino, η ιστορία εκδίκησης της Νύφης στο «Kill Bill» με την Uma Thurman είναι μια μεγάλη επική ταινία. Μιλώντας στο ReelBlend, ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε πως όσοι θεωρούν ότι είναι δύο ταινίες «τυπικά έχουν δίκιο», καθώς τα δύο μέρη έχουν τίτλους εισαγωγής και τέλους. «Όμως επειδή το γύρισα ως μια ταινία και το έγραψα ως μια ταινία, είναι παραπλανητικό λόγω του μοντάζ» εξήγησε ο σκηνοθέτης, εκτιμώντας παράλληλα πως δύσκολα θα σημείωνε την ίδια μεγάλη επιτυχία εάν είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών.

«Ένας τύπος μου το είπε κυριολεκτικά […] Κάθε τόσο κάποιος θα σου πει κάτι που δεν μπορείς να ξεγράψεις από το μυαλό σου. Μου λέει “κοίτα Quentin, έτσι έχουν τα πράγματα. Ο θείος μου ο Artie θα λάτρευε αυτή την ταινία. Εννοώ πραγματικά θα την λάτρευε. Αλλά δεν θα την λάτρευε για τέσσερις ώρες”» κατέληξε ο σκηνοθέτης.