Αποχαιρετίστε οριστικά τα λιποκύτταρά σας ανώδυνα και αναίμακτα

apoxairetiste-oristika-ta-lipokuttara-sas-xoris-pono-dakrua-kai-aima
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Μια επαναστατική μη επεμβατική και αναίμακτη θεραπεία, η Κρυολιπόλυση, εκτελεί το λίπος εν ψυχρώ!

Οι περισσότερες γυναίκες κάθε ηλικίας έχουν δυο κυρίως περιοχές στο σώμα τους όπου τα αποθέματα λίπους δεν υποχωρούν, ακόμη κι αν αποφεύγουν τις λιπαρές τροφές ή ασκούνται συστηματικά: τους γλουτούς και τους μηρούς. Αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία, οι επιλογές που είχατε μέχρι χθες ήταν δυο: α) παραιτείστε από κάθε υγιεινή προσπάθεια (αφού έτσι κι αλλιώς δεν αποδίδει) και β) προχωράτε σε μια επεμβατική διαδικασία όπως η λιποαναρρόφηση (η οποία πονά τόσο το δέρμα όσο και το πορτοφόλι σας, είναι η αλήθεια).

Αλλά, φαίνεται πως η τύχη δουλεύει για σας. Σήμερα, υπάρχει μια επαναστατική θεραπεία, η οποία τι κάνει; Παγώνει τα λιποκύτταρα. Και με αυτό τον τρόπο τα καταστρέφει. Το αποτέλεσμα; Μέσα σε μία μόνο συνεδρία το λίπος εξαφανίζεται, το δέρμα τονώνεται, οι μυς σφίγγουν και αποκτάτε μια σιλουέτα αληθινά σφριγηλή και καλοφτιαγμένη. Το όνομα αυτής της καινοτόμου μη-επεμβατικής θεραπείας είναι Κρυολιπόλυση. 

Πόσο παράδοξα μπορεί να γεννηθεί μια ιατρική αποκάλυψη

Η ιδέα ότι τα κύτταρα του λίπους είναι πολύ ευάλωτα στο ψύχος, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1970, όταν μια ομάδα ερευνητών στη Ρωσία ανακάλυψε ότι τα παιδιά που έτρωγαν πολλά παγωτά ήταν μεν υπέρβαρα, αλλά, παραδόξως εμφάνιζαν πολύ αδυνατισμένα μάγουλα. Αυτό το μυστήριο ερευνήθηκε διεξοδικά και έπειτα από αρκετά χρόνια αποκαλύφθηκε ότι όπου το σώμα ψύχεται με άμεσο τρόπο, το λίπος εξαφανίζεται. Το επόμενο βήμα είναι ιστορία επιστημονικής… ευφυΐας.

 Ποτέ πριν το λίπος δεν γνώρισε τέτοιο ψυχρό αντίπαλο

Το σύστημα Coolsculpting, που εφαρμόζει στο ιατρείο του ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Κρυολιπόλυσης και βασίζεται στην αποδεδειγμένη θεωρία ότι τα λιποκύτταρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στα σημεία, λοιπόν, όπου υπάρχει τοπικό πάχος και συσσώρευση λίπους τοποθετείται τοπικά μια ειδική κεφαλή -σαν βεντούζα-, η οποία ψύχει τα λιποκύτταρα (χωρίς να παγώνει το δέρμα ή να νεκρώνει τους ιστούς). Και με αυτό τον τρόπο τα καταστρέφει. 

«Είναι τόσο άμεση η δράση του, που και με μία μόνο εφαρμογή μπορείτε ν’ αποκτήσετε ορατά σφριγηλό και καλλίγραμμο σώμα, γρήγορα, ανώδυνα και με μη επεμβατικό τρόπο», λέει ο κ. Γαϊτάνης. «Στις εβδομάδες που ακολουθούν, τα λιποκύτταρα απομακρύνονται από τον οργανισμό με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο».

Σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό. Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα! Από τη στιγμή που τα λιποκύτταρα εγκλωβιστούν στο κρύο πεδίο που δημιουργεί το μηχάνημα, αυτά μετατρέπονται σε μικρούς κρυστάλλους και σταδιακά πεθαίνουν. Η διαδικασία αυτή διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και στέλνει τα κατάλληλα όπλα που διαθέτει -τα  φαγοκύτταρα- ώστε να κονιορτοποιήσουν τους νεκρούς (πρώην) λιπαρούς κρυστάλλους. Έτσι ο οργανισμός τα αποβάλλει φυσιολογικά, εύκολα και με ασφάλεια από το σώμα.

«Το ακόμη θετικότερο είναι ότι τα αποτελέσματα του Coolsculpting είναι μακροχρόνια, μιας και τα λιποκύτταρα -μετά τη θεραπεία- μειώνονται για πάντα», λέει ο κ. Γαϊτάνης.

 Τι λένε τα επίσημα στοιχεία και οι στατιστικές μετρήσεις; 92% των ασθενών που δοκίμασαν την Κρυολιπόλυση είδαν αξιοσημείωτη διαφορά μετά από μία μόνο θεραπεία, ενώ το 95% των γιατρών που την εφάρμοσαν, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. 

  Είναι τόσο απλή όσο ακούγεται η εφαρμογή της θεραπείας;

«Και ακόμη περισσότερο», επιβεβαιώνει ο πλαστικός χειρουργός και εξηγεί: «Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και απαιτείται, συνήθως, μόνο μία συνεδρία για την ολοκλήρωσή της. Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Πρόκειται, δηλαδή, για μια αληθινά μη επεμβατική θεραπεία και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση».

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε κάθε προβληματική περιοχή του γυναικείου σώματος (κοιλιά, πλάι της μέσης, μπράτσα, γλουτούς, εσωτερικό των μηρών ή όπου αλλού). Στην περιοχή της θεραπείας απλώνεται ένα gel το οποίο  καλύπτεται με μια μεμβράνη πάνω στην οποία στην συνέχεια εφαρμόζεται  η ειδική κεφαλή, διαφορετική για κάθε σημείο του σώματος. «Μόνο το Coolsculpting διαθέτει την κατοχυρωμένη τεχνολογία Freeze Detect  που εξασφαλίζει τα πιο ασφαλή και θεαματικά αποτελέσματα. Η αίσθηση που έχει κανείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι αυτή του κρύου στην περιοχή της εφαρμογής», τονίζει ο γιατρός.

Ανάλογα με το μέγεθος του συσσωρευμένου λίπους και της περιοχής που καλύπτει, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και 2 ώρες περίπου. Από την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα θα κριθεί αν θα χρειαστεί επαναληπτική συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή. 

Η σωστή εφαρμογή από τα κατάλληλα χέρια απομακρύνει τον παραμικρό κίνδυνο και αποφεύγονται τυχόν αντενδείξεις

Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη, το σύστημα Coolsculpting της Αμερικανικής εταιρείας Zeltiq, είναι το πιο αξιόπιστο σύστημα Κρυολιπόλυσης, εγκεκριμένο από τον FDA Αμερικής (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων) με σήμανση CE ως κατηγορίας IIa ιατρική συσκευή και με πρόσθετες ιατρικές εγκρίσεις σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή θεραπεία χάρη στην ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας. «Αντενδείκνυται μόνο σε καρκινοπαθείς ή σε περιπτώσεις ύπαρξης βηματοδότη, διαταραχών στην κυκλοφορία του αίματος, δακτυλιδιού στομάχου ή σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή», σημειώνει ο γιατρός.

Και κάτι τελευταίο: Επειδή οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή της εφαρμογής και τους στόχους σας, φροντίστε να δημιουργήσετε μαζί με τον γιατρό σας ένα πρόγραμμα θεραπείας, προσαρμοσμένο στο σώμα, τους στόχους και τον προϋπολογισμό σας. 

 ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ