Iggy Pop: Έτοιμος για έρωτα και περιπέτεια στο νέο του single

iggy-pop Adam Maresca
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

«Δεν έχω διασκεδάσει περισσότερο τραγουδώντας έναν στίχο» σχολίασε ο Αμερικάνος μουσικός για το «James Bond».

Ο Iggy Pop έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει τον 18ο προσωπικό δίσκο του με τίτλο «Free» στις 6 Σεπτεμβρίου και για να ετοιμάσει το έδαφος έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο single, το «James Bond». Πριν από δύο περίπου εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει το πρώτο single, το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου.

Ακούστε το «James Bond» του Iggy Pop

Το νέο τραγούδι του αγέρωχου ροκά αφηγείται την ιστορία μιας μυστηριώδους κοπέλας, η οποία γίνεται όλο και πιο σαγηνευτική με το πέρασμα του χρόνου. Όπως συνηθίζει σε πολλά κομμάτια του, το «James Bond» ξεκινά με ένα απλό μπάσο, ενώ στην συνέχεια μπαίνουν κιθάρες και jazz τύμπανα.

Ibl/REX/Shutterstock

Παραπέμποντας ίσως στην περίπτωση της Lashana Lynch στη νέα ταινία του «007», ο Iggy Pop αναφέρει στο τραγούδι πως η ηρωίδα «θέλει να γίνει η δική σου James Bond». Όπως εξήγησε ίδιος, δεν έχει διασκεδάσει περισσότερο τραγουδώντας έναν στίχο».

Τελευταία full-length κυκλοφορία του Iggy Pop ήταν το «Post Pop Depression» το 2016, ενώ αργότερα εξέδωσε ένα νέο βιβλίο, το «‘Til Wrong Feels Right» στo πλαίσιo εορτασμού της 50ής επετείου από την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου των Stooges. Πέραν όμως της μουσικής, ο τραγουδιστής εμφανίζεται στη νέα ταινία του Jim Jarmusch, το «Οι νεκροί δεν πεθαίνουν», δίπλα στους Bill Murray, Adam Driver, Chloë Sevigny, Tom Waits και RZA.