Πρώτο τρέιλερ για το «The Lighthouse» με τους Robert Pattinson και Willem Dafoe

the-lighthouse
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η νέα ατμοσφαιρική ταινία τρόμου του Robert Eggers διαδραματίζεται στον κόσμο των παλιών ναυτικών μύθων του 19ου αιώνα.

Πριν από λίγα χρόνια ο Robert Eggers συστήθηκε στο ευρύ κοινό με την ατμοσφαιρική ταινία τρόμου «Η μάγισσα» και φέτος επιστρέφει με ένα άλλο αριστούργημα, το «The Lighthouse» με τους Robert Pattinson και Willem Dafoe. Η ταινία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών και η εταιρεία παραγωγής A24 έδωσε στην δημοσιότητα ένα πρώτο τρέιλερ.

Το «The Lighthouse» αφηγείται την ιστορία δύο φαροφυλάκων, «στον κόσμο των παλιών ναυτικών μύθων» στα τέλη του 19ου αιώνα, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο, αλλά παράλληλα αρχίζουν να χάνουν αίσθηση της πραγματικότητας. Η ταινία είναι γυρισμένη σε προοπτική 1.19:1 και ασπρόμαυρο φιλμ 35 χιλιοστών, δίνοντας της μια έντονα κλειστοφοβική αισθητική.

Σύμφωνα με δηλώσεις των δύο πρωταγωνιστών, τα γυρίσματα της ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και τους έφεραν στα όρια τους. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Interview το 2018, ο Dafoe είχε σχολιάσει πως «οι συνθήκες ήταν τόσο σκληρές» και ότι μετά τα γυρίσματα δεν είχαν το κουράγιο να μιλήσουν.

Αντίστοιχα ο Pattinson περιέγραψε πόσο εξουθενωτική ήταν τα διαδικασία και χαρακτήρισε την σκηνοθεσία του Egger «βασανιστική», ενώ αποκάλυψε πως έφτασε σε σημείο να θέλει να γρονθοκοπήσει τον σκηνοθέτη. Δεν έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες εξόδου για την Ευρώπη, όμως η αμερικάνικη πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.