Το Netflix θα επενδύσει 15 δισεκατομμύρια σε πρωτότυπες παραγωγές μέσα στο 2019

netflix
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μισό δισεκατομμύριο δολάρια θα πάνε στον «Ιρλανδό» του Scorsese, την νέα περιπέτεια με τον Dwayne Johnson και μια παραγωγή του Michael Bay.

Με τον ανταγωνισμό στον χώρο του streaming να μεγαλώνει μέρα με την μέρα, το Netflix έχει αρχίσει να χάνει την λάμψη και ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς σειρές και ταινίες του καταλόγου του. Στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, το Netflix έχασε περίπου 130.000 συνδρομητές στην Αμερική, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2011.

Θέλοντας να διατηρήσει την ηγεμονική θέση του στις προτιμήσεις των θεατών, η πλατφόρμα streaming έχει αποφασίσει να επενδύσει συνολικά περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρωτότυπες παραγωγές μέσα στο 2019. Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, περίπου 520 εκατομμύρια από το μπάτζετ του Netflix θα πάνε σε τρεις ταινίες – τον πολυαναμενόμενο «Ιρλανδό» του Martin Scorsese, μια νέα περιπέτεια με τον Dwayne «The Rock» Johnson, αλλά και μια παραγωγή του Michael Bay.

Σε αντίθεση με τις περισότερες παραγωγές του Netflix, ο «Ιρλανδός» θα προβληθεί σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών, για να διαγωνιστεί στα Όσκαρ της ερχόμενης χρονιάς.

Το μπάτζετ της ταινίας του Scorsese αρχικά είχε προσδιοριστεί στα 100 εκατομμύρια δολάρια αυξήθηκε στα 173 με 200 εκατομμύρια δολάρια, λόγω της εκτεταμένης χρήσης ειδικών εφέ για να αφαιρεθούν χρόνια από τους πρωταγωνιστές. Περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια θα πάνε στην ταινία του Johnson και άλλα 150 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή του Bay.