Προς επανέκδοση το «Versace Experience» και άλλα σπάνια άλμπουμ του Prince

prince Chelsea Lauren
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ο δίσκος είχε διανεμηθεί σε επίδειξη μόδας του Gianni Versace το 1995 και θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βινύλιο τον ερχόμενο μήνα.

Ένας από τους πιο σπάνιους δίσκους του Prince, το «The Versace Experience», θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βινύλιο τον ερχόμενο μήνα, μαζί με άλλα δύο σημαντικά άλμπουμ από την πλούσια δισκογραφία του. Πιο συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν τα «The Versace Experience (Prelude 2 Gold)», «Emancipation» και «Chaos and Disorder».

Το «The Versace Experience» είχε κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό κασετών και είχε διανεμηθεί αποκλειστικά τους καλεσμένους της επίδειξης μόδας του Gianni Versace στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, τον Ιούλιο του 1995. Η κασέτα ήταν ένα preview του «Gold» που είχε κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή και περιλαμβάνει αποκλειστικά remixes των «Eye Hate U», «Gold» και «P Control», αλλά και σπάνια μουσική από τους The New Power Generation – το συγκρότημα που πλαισίωνε τον Prince από το 1990 έως το 2013.

Το «Chaos and Disorder» κυκλοφόρησε το 1996 και ήταν ο τελευταίος δίσκος του Prince με την Warner και για πολλά χρόνια ήταν δυσεύρετο, καθώς ο Αμερικάνος μουσικός αρνιόταν πεισματικά να τον επανεκδώσει. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βινύλιο και περιλαμβάνει το single «Dinner With Dolores».

Μόλις τέσσερις μήνες μετά το «Chaos and Disorder», ο Prince κυκλοφόρησε το «Emancipation» σε τριπλό CD. Κάθε ένα από τα CD περιλάμβανε 12 τραγούδια συνολικής διάρκειας μιας ώρας. Όπως και με τις υπόλοιπες επανεκδώσεις, το συγκεκριμένο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε (μωβ) βινύλιο, σε ένα box set έξι δίσκων. Στο «Emancipation» συμπεριλαμβάνονται διασκευές του «One Of Us» της Joan Osbourne, του «I Can’t Make You Love» της Bonnie Raitt και soul επιτυχίες όπως τα «Betcha By Golly Wow» και «La La La Means I Love You».