«Διχασμένος» ο Mike Moh για την ερμηνεία του ως Bruce Lee στο «Κάποτε στο Χόλυγουντ»

mike-moh
ΤΡΙΤΗ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η κόρη του θρύλου των πολεμικών τεχνών επέκρινε τον Quentin Tarantino για τον τρόπο που επέλεξε να απεικονίσει τον πατέρα της.

Η ένατη ταινία του Quentin Tarantino, το «Κάποτε στο Χόλυγουντ», έκανε την πρεμιέρα της την περασμένη εβδομάδα στις αμερικάνικες αίθουσες και έχει ήδη αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές. Πολλοί εκθείασαν την αναπαράσταση της «ανέμελης» δεκαετίας του 1960 και τις εμφανίσεις πολλών μεγάλων ονομάτων της εποχής, όμως υπήρξαν και ορισμένες ενστάσεις. Η κόρη του Bruce Lee πρόσφατα εξέφρασε την απογοήτευση της για την επιλογή του σκηνοθέτη να παρουσιάσει τον πατέρα της ως έναν «αυθάδη αλήτη».

Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Bruce Lee, ο Mike Moh, έδωσε μια συνέντευξη στο Birth.Movies.Death, όπου εξήγησε πως ένιωσε «τόσο διχασμένος» όταν διάβασε το σενάριο του Tarantino. «Στο μυαλό μου ο Bruce ήταν κυριολεκτικά ένας θεός. Δεν ήταν άνθρωπος για μένα, ήταν ένας υπερήρωας και νομίζω πως έτσι βλέπει ο περισσότερος κόσμος τον Bruce» τόνισε ο ηθοποιός.

«Πρώτον: είναι ταινία του Tarantino. Δεν θα κάνει αυτό που όλοι περιμένουν πως θα κάνει ο οποιοσδήποτε. Πρέπει να περιμένετε το αναπάντεχο. Δεύτερον, ήξερα από την αρχή πως ο Tarantino αγαπά των Bruce Lee – τον λατρεύει» εξήγησε στην συνέχεια ο Moh, συμπληρώνοντας πως από αφηγηματική σκοπιά «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να δείξεις πόσο επικίνδυνος είναι ο Cliff [Brad Pitt] από το να εμφανιστεί και να παλέψει λίγο με τον Bruce».

«Μπορώ να καταλάβω πως ο κόσμος μπορεί να νομίζει ότι ο Bruce έχασε εξαιτίας της σύγκρουσης με το αυτοκίνητο, αλλά αν μου δώσετε άλλα πέντε δευτερόλεπτα, ο Bruce θα είχε νικήσει. Ξέρω πως ο κόσμος θα έχει ενστάσεις, αλλά όταν μελέτησα εις βάθος τον Bruce [συνειδητοποίησα] πως ήθελε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο να ξέρει ο κόσμος ότι είναι άνθρωπος. Νομίζω τον σέβομαι ακόμα περισσότερο γνωρίζοντας πως είχε αυτές τις προκλήσεις και εμπόδια, όπως όλοι οι άλλοι» κατέληξε ο Moh.