Η Lana Del Rey αναζητά μια Αμερική χωρίς όπλα

lana-del-rey Ben Macmahon
ΤΡΙΤΗ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ακούστε το νέο τραγούδι που έγραψε με αφορμή τις πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις ενόπλων.

Το περασμένο σαββατοκύριακο σημειώθηκαν δύο αιματηρές ένοπλες επιθέσεις στο Ελ Πάσο του Τέξας και το Ντέιτον στο Οχάιο, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 31 άνθρωποι, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι επιθέσεις συντάραξαν για άλλη μια φορά την παγκόσμια κοινή γνώμη και πολλοί εξέφρασαν την λύπη τους για τις ανθρώπινες απώλειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Lana Del Rey, η οποία στον απόηχο των πρόσφατων επιθέσεων έγραψε ένα νέο τραγούδι με τον στενό συνεργάτη της Jack Antonoff, το «Looking For America», Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια μοιράστηκε ένα απόσπασμα του τραγουδιού μέσω του Instagram, με τον Antonoff στην κιθάρα και πίσω από την κονσόλα ήχου. Στο νέο κομμάτι η Del Rey τραγουδά «I’m still looking for my own version of America, one without the gun, where the flag can freely fly, no bombs in the sky, only fireworks when you and I collide, it’s just a dream I had in mind».

Ακούστε το «Looking For America» της Lana Del Rey

AP

«Ξέρω πως δεν είμαι πολιτικός και ούτε προσπαθώ να γίνω, οπότε συγχωρήστε με που έχω άποψη – αλλά εξαιτίας όλων των ένοπλων επιθέσεων τις τελευταίες μέρες που με επηρέασαν βαθύτατα, ήθελα απλά να ανεβάσω αυτό το βίντεο που γύρισε η τεχνικός Laura Sisk πριν από 20 λεπτά» αναφέρει η τραγουδίστρια στην ανάρτηση της.

Πριν από λίγες μέρες η Del Rey έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες για το επόμενο άλμπουμ της που τιτλοφορείται «Norman Fucking Rockwell» και κυκλοφορεί στις 30 Αυγούστου. Αν και παρουσίασε αναλυτικά το tracklist, δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα ηχογραφήσει το «Looking For America» για να συμπεριληφθεί στο άλμπουμ ή εάν θα κυκλοφορήσει χωριστά.