Τι επιφυλάσσει ο τέταρτος κύκλος του «Stranger Things»;

stranger-things
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Το φινάλε του τρίτου κύκλου και οι παραπομπές στην original τριλογία «Star Wars» αφήνουν να εννοηθεί πως ο Hooper θα επιστρέψει.

Ο τρίτος κύκλος του «Stranger Things» μπορεί να προβλήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και να άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, όμως οι οπαδοί της σειράς επιστημονικής φαντασίας και τρόμου είναι ήδη διψασμένοι για μια τέταρτη σεζόν. Παρά το γεγονός ότι το Netflix δεν έχει προβεί σε κάποια σχετική ανακοίνωση, οι παραγωγοί έχουν αποκαλύψει πως οι δημιουργοί της σειράς έχουν ξεκινήσει να εργάζονται πάνω στα νέα επεισόδια. Βάσει των προηγούμενων κύκλων, η νέα σεζόν λογικά θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι ή φθινόπωρο του 2021.

Στα νέα επεισόδια λογικά θα επανεμφανιστούν οι Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Joyce (Winona Ryder), Dustin (Gaten Matarazzo), Will (Noah Schnapp), Lucas (Caleb McLaughlin), Max (Sadie Sink), Steve (Joe Keery), Nancy (Natalia Dyer), Jonathan (Charlie Heaton), Robin (Maya Hawke), Erica (Priah Ferguson), Karen (Cara Buono) και Murray (Brett Gelman). Ο Billy (Dacre Montgomery) δεν αναμένεται να επιστρέψει, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα στην περίπτωση του Jim Hooper (David Harbour).

Netflix

Το φινάλε του τρίτου κύκλου δεν ξεκαθαρίζει την μοίρα του Hooper, δηλαδή εάν κατάφερε να προφυλαχτεί από την έκρηξη που σημειώθηκε κάτω από το Starcourt Mall. Άλλωστε στην έξτρα σκηνή των τίτλων τέλους η σειρά μας μεταφέρει στην Ρωσία, όπου ένας στρατιώτης που φυλάει ορισμένα κελιά αναφέρεται σε έναν «Αμερικάνο». Σύμφωνα με την θεωρία που έχει αναπτυχθεί στους κύκλους των οπαδών της σειράς, ο κρατούμενος αυτός μάλλον είναι ο πολυαγαπημένος Hooper.

Βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης θεωρίας είναι οι παραπομπές των δημιουργών του «Stranger Things» στην original τριλογία «Star Wars» και πιο συγκεκριμένα την πορεία του Han Solo, ο οποίος στο «Επεισόδιο 5: Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» θυσιάζεται για να σώσει τους φίλους του και καταλήγει αιχμάλωτος στα χέρια του Boba Fett. Ο Matt Duffer άλλωστε δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι «πάντα θέλαμε να δώσουμε [στον Hooper] ένα πιο σκοτεινό τέλος, πάντα θέλαμε να του δώσουμε μια θυσία σαν του Han Solo».

Netflix

Η θεωρία αυτή γίνεται πιο πιστευτή χάρη στον επίλογο του τρίτου κύκλου, όπου ο Steve Harrington αναφέρεται στο «Η επιστροφή των Τζεντάι» στην σκηνή του βιντεοκλάμπ. Το έκτο επεισόδιο της σειράς «Star Wars» ξεκινά με τους ήρωες να απελευθερώνουν τον Solo από το κάστρο του Jabba the Hutt, οπότε η αναφορά στην ταινία ενδέχεται να παραπέμπει στην εξέλιξη της πλοκής του «Stranger Things» και την επιστροφή του Hooper.

Αναφορικά με το που μπορεί να πάει η τέταρτη σεζόν θεματικά, όλα είναι ανοιχτά. Στο φινάλε του τρίτου κύκλου η Joyce υιοθέτησε την περίλυπη Eleven (η οποία πλέον έχει χάσει τις τηλεκινητικές δυνάμεις της) και μαζί με τους γιους της Will και Jonathan, όλοι έφυγαν από την καταραμένη πόλη. Οι δημιουργοί της σειράς Matt και Ross Duffer δήλωσαν στο Entertainment Weekly πως ο επόμενος κύκλος θα εστιάσει στην Joyce και τους υπόλοιπους που έχουν φύγει από το Χόκινς.

Netflix

«Θα ανοίξει λίγο, όχι απαραίτητα σε σχέση με την κλίμακα ή τα ειδικά εφέ, αλλά [ο τέταρτος κύκλος] θα ανοίξει ώστε να επιτρέψει την πλοκή [να αναπτυχθεί] σε περιοχές έξω από το Χόκινς» δήλωσαν χαρακτηριστικά. Οι δημιουργοί της σειράς έχουν αφήσει να εννοηθεί πως η επόμενη σεζόν ενδέχεται να είναι και η τελευταία, αφού όπως τόνισε ο Matt Duffer στο Vulture «δεν πιστεύω ότι μπορούμε να δικαιολογήσουμε πως τους συμβαίνει κάτι άσχημο μια φορά το χρόνο».