Η Disney σχεδιάζει reboot του «Μόνος στο σπίτι»

home-alone
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μέσω της πλατφόρμας streaming Disney+ θα κυκλοφορήσουν νέες εκδοχές των «Μια νύχτα στο μουσείο» και «Μια ντουζίνα μπελάδες».

Τα τελευταία χρόνια η Disney έχει κυκλοφορήσει αρκετά ριμέικ κλασικών animated ταινιών της – από την «Πεντάμορφη και το Τέρας» και τον «Ντάμπο», μέχρι τον «Αλαντίν» και τον «Βασιλιά των λιονταριών» – όμως σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του χολιγουντιανού στούντιο Bob Iger, σύντομα θα έρθουν νέες εκδοχές πολλών κλασικών live-action ταινιών.

Πιο συγκεκριμένα ο Iger αποκάλυψε πως στην πλατφόρμα streaming Disney+ θα κυκλοφορήσουν reboots των «Μόνος στο σπίτι», «Μια νύχτα στο μουσείο», «Μια ντουζίνα μπελάδες» και «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα».

Ο Iger σχολίασε πως τα συγκεκριμένα ριμέικ των κλασικών ταινιών θα είναι σχεδιασμένα για «μια νέα γενιά», αποφεύγοντας όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές ή πιθανές ημερομηνίες εξόδου.

Το «Μόνος στο σπίτι» με τον Macaulay Culkin στον πρωταγωνιστικό ρόλο κυκλοφόρησε το 1990 και γρήγορα έγινε μια από τις πιο αγαπητές χριστουγεννιάτικες ταινίες. Η κωμωδία που σκηνοθέτησε ο Chris Columbus σε σενάριο του John Hughes είχε προταθεί για δύο Όσκαρ και μέχρι το 2011 κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων για live-action κωμωδίες, όταν και τελικά ξεπεράστηκε από το πρώτο σίκουελ του «Hangover». Ο Culkin εμφανίστηκε σε ένα σίκουελ το 1992, ενώ στην συνέχεια κυκλοφόρησαν τρεις (αμφιβόλου ποιότητας) συνέχειες με διαφορετικούς ηθοποιούς και νέους χαρακτήρες.