Το Netflix «έκλεισε» τους περιζήτητους παραγωγούς του «Game Of Thrones»

david-benioff-db-weiss Jeff Kravitz
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Οι David Benioff και D.B. Weiss υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων για να αφήσουν το HBO.

Μετά από μια σκληρή μάχη με την Disney και το Amazon, το Netflix τελικά ήταν ο μεγάλος νικητής στον πόλεμο προσφορών για τους David Benioff και D.B. Weiss. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο παραγωγοί του «Game Of Thrones» υπέγραψαν ένα συμβόλαιο συνεργασίας αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η «μεταγραφή» των Benioff και Weiss στον γίγαντα του streaming αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το HBO, το οποίο υπήρξε το σπίτι των δύο για περίπου μια δεκαετία. Αντίστοιχα συμβόλαια συνεργασίας έχουν υπογράψει το τελευταίο διάστημα επίσης οι Shonda Rhimes και Ryan Murphy, με το Netflix έτσι να δείχνει τις διαθέσεις του.

REX/Shutterstock / Marion Curtis

Οι δύο παραγωγοί γνώρισαν τεράστια επιτυχία με την τηλεοπτική μεταφορά του «Game Of Thrones» για το HBO.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους αριστουργηματικούς παραμυθάδες David Benioff και Dan Weiss στο Netflix. Είναι μια δημιουργική δύναμη και έχουν συναρπάσει θεατές σε όλο τον κόσμο με την επική αφήγηση ιστοριών. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα προσφέρουν οι φαντασίες τους στους συνδρομητές μας» δήλωσε για την συμφωνία το μεγάλο αφεντικό του Netflix, Ted Sarandos, στο Deadline.

Από την πλευρά τους οι δύο παραγωγοί σχολίασαν πως είχαν μια όμορφη συνεργασία με το ΗΒΟ και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για όλα όσα τους προσέφερε. Στην συνέχεια εξήγησαν πως τους τελευταίους μήνες ξεκίνησαν τις συζητήσεις με το Netflix και συνειδητοποίησαν πως έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα.

Invision/AP/Shutterstock / Evan Agostini

Παρά το ηγεμονικό συμβόλαιο που υπέγραψαν με το Netflix, το επόμενο project των δύο παραγωγών θα είναι μια τριλογία ταινιών «Star Wars» για λογαριασμό της Disney.

«Θυμόμαστε τις ίδιες σκηνές από τις ίδιες ταινίες της δεκαετίας του 1980, αγαπάμε τα ίδια βιβλία και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις ίδιες αφηγηματικές προοπτικές. Το Netflix έχει χτίσει κάτι εκπληκτικό και άνευ προηγουμένου και νιώθουμε μεγάλη τιμή που μας έχουν καλέσει να συμμετάσχουμε σε αυτό» τόνισαν οι δύο παραγωγοί.