Οι White Stripes γιορτάζουν 20 χρόνια από το ντεμπούτο τους με ένα box set

the-white-stripes
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Το πλουσιοπάροχο πακέτο της Third Man Records περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις, ακυκλοφόρητα τραγούδια και ανέκδοτες εκτελέσεις.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου των White Stripes και ο Jack White αποφάσισε να το γιορτάσει με ένα νέο box set. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει μέσω της Third Man Records και τιτλοφορείται «The White Stripes XX».

Το πλούσιο πακέτο περιλαμβάνει μια ζωντανή ηχογράφηση από συναυλία στην Καλιφόρνια που έδωσαν στα πλαίσια της πρώτης περιοδείας τους το 1999 ως support των Pavement. Στο box set συμπεριλαμβάνεται ένας δίσκος με ακυκλοφόρητα τραγούδια και ανέκδοτες εκτελέσεις από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ, τα οποία επεξεργάστηκε ο White στο στούντιο του στο Νάσβιλ.

Οι δίσκοι θα τυπωθούν σε κόκκινο και λευκό βινύλιο αντίστοιχα, ενώ το box set υπάρχει επίσης ένα DVD με ανέκδοτο υλικό από συναυλίες του 1999 και ένα 24σέλιδο αρχειακό ένθετο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλούσιο πακέτο δεν συμπεριλαμβάνεται το ίδιο το άλμπουμ.

Το box set είναι διαθέσιμο μονάχα μέσω της  συνδρομητικής υπηρεσίας «Vault» που προσφέρει η Third Man Records και οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου να το αποκτήσουν.

Canadian Press/Shutterstock

«Το 1999 ήταν μια κρίσιμη χρονιά για τους White Stripes. Από την ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ τους μέχρι τις φήμες για διάλυση του συγκροτήματος και την έναρξη της πρώτης περιοδείας τους, το συγκρότημα δούλεψε εξαιρετικά σκληρά και ήταν τυχερό που είδε μικρά, αλλά σταθερά κέρδη από τις προσπάθειες του» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της δισκογραφικής του White.