Χωρίς παρουσιαστή τα φετινά βραβεία Emmy

emmy-award-statue-closeup
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Στόχος των διοργανωτών της τελετής απονομής των «τηλεοπτικών Όσκαρ» είναι να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στις τιμώμενες παραγωγές.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Όσκαρ, ο διευθύνων σύμβουλος της Fox Charlier Collier ανακοίνωσε πως η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί χωρίς παρουσιαστή. Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του Collier, η απόφαση πάρθηκε για να αξιοποιηθεί καλύτερα ο διαθέσιμος χρόνος.

«Τα Emmy δεν θα έχουν παρουσιαστή φέτος. Είναι δουλειά μας να αξιολογούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε την εκπομπή την χρονιά που έχουμε την τύχη να προβάλουμε» σχολίασε ο Collier στο πλαίσιο συνέντευξης για την ένωση κριτικών τηλεόρασης. Η τελετή απονομής προβάλλεται κάθε χρόνια από διαφορετικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Συνεχίζοντας ο Collier εξήγησε πως «εάν έχεις έναν παρουσιαστή και μια παράσταση στην αρχή, είναι 15-20 λεπτά που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τιμήσεις τις εκπομπές» και ότι η ομάδα παραγωγής των Emmy έπρεπε να βρει την κατάλληλη ισορροπία. Ο Collier συμπλήρωσε πως είχαν συζητηθεί ορισμένα ονόματα για την παρουσίαση των βραβείων, όμως δεν έγιναν προτάσεις.

Shutterstock

Την περασμένη χρονιά τα Emmy προβλήθηκαν μέσω του NBC με παρουσιαστές τους Colin Jost και Michael Che του «Saturday Night Live». Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε Δευτέρα βράδυ – κάτι σχετικά ασυνήθιστο – και η τηλεθέαση σημείωσε πτώση 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η απόφαση των διοργανωτών των Όσκαρ να προχωρήσουν τελικά χωρίς παρουσιαστή, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με τις αρχικές επιλογές τους, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 11% η τηλεθέαση, κάτι το οποίο συνέβη για πρώτη φορά μετά από περίπου πέντε χρόνια πτώσης. Τα φετινά βραβεία Emmy θα απονεμηθούν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.