Έγραψε ιστορία η Billie Eilish με το «bad guy»

billie-eilish Frank Micelotta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Έγινε η τρίτη (και νεότερη) τραγουδίστρια που πατά στην κορυφή των charts εναλλακτικής μουσικής του Billboard πάνω από μια φορά.

Χάρη στο πρόσφατο single «bad guy», η πολυτάλαντη Billie Eilish μπήκε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, καθώς έγινε μόλις η τρίτη γυναίκα που καταφέρνει να κατακτήσει τα alternative charts του Billboard με πολλαπλά τραγούδια στην 31χρονη ιστορία του θεσμού. Οι άλλες δύο τραγουδίστριες που έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο είναι η Sinead O’Connor και η Alanis Morissette.

Τον περασμένο Μάιο το «bury a friend» βρέθηκε στην κορυφή των charts εναλλακτικής για δύο εβδομάδες, ενώ το νέο single της Eilish έγινε νούμερο ένα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Billboard. Αυτό καθιστά την 17χρονη Αμερικανίδα ως την νεότερη solo τραγουδίστρια που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Invision/AP / Rob Grabowski

Η πρώτη τραγουδίστρια που κατάφερε να κατακτήσει τα alternative charts πάνω από μια φορά ήταν η Sinead O’Connor, αρχικά με το «Nothing Compares 2 U» τον Μάρτιο του 1990 και στην συνέχεια με τον «The Emperor’s New Clothes» τον Μάιο της ίδιας χρονιάς.

Η Morissette από την πλευρά της έχει βρεθεί στην κορυφή των chart εναλλακτικής μουσικής του Billboard τρεις φορές μέχρι στιγμής, με το «You Oughta Know» τον Ιούλιο του 1995, το «Hand In My Pocket» τον Οκτώβριο του 1995 και το «Ironic» τον Μάρτιο του 1996.