Πιο χυμώδη χείλη, δε γίνεται!

pio-xumodi-xeili-de-ginetai
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Τα μυστικά για ένα στόμα ακαταμάχητα σέξι, με τη βοήθεια ενός πλούσιου κραγιόν.

Οι νέες φόρμουλες κραγιόν δρουν σαν αληθινό βάλσαμο στα χείλη σας που διψούν απεγνωσμένα για ενυδάτωση, αλλά είναι και πλούσιες σε φως, λάμψη. Τελικό αποτέλεσμα; Ένα ανέμελο, ηλιόλουστο και σαγηνευτικό χαμόγελο.Απλώνεται τόσο εύκολα, που δεν χρειάζεστε καν καθρεφτάκι.

Με μια μόνο κίνηση: «Επειδή αυτά τα έντονα κραγιόν είναι γεμάτα με κρεμώδη βούτυρα και θρεπτικά έλαια, δεν υπάρχει λόγος να απλώσετε κάποιο ενυδατικό balm χειλιών πριν  την εφαρμογή, ούτε καν να χρησιμοποιήσετε κάποιο πινελάκι για να το στρώσετε με ακρίβεια», λέει ο make-up artist Troy Surratt .Μπορείτε ακόμη και να παραλείψετε το μολύβι χειλιών, το οποίο σε άλλες περιπτώσεις βοηθά το χρώμα να μην ξεχειλίζει. «Απλά περνάτε το νέο σας κραγιόν στα χείλη και μένει εκεί, σταθερό και αναλλοίωτο. Το πολύ-πολύ να το ταμπονάρετε ελαφρά με το δάχτυλο. Αυτό θα το κάνει να απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα και να το στερεώσει για ώρες», λέει o ειδικός.

Απλώνετέ το όσο συχνά θέλετε: Η επιπλέον υδάτωση που προσφέρουν αυτές οι φόρμουλες, κρατούν τα χείλη συνεχώς απαλά, ωστόσο μπορεί να προκληθεί ταχύτερη απώλεια του χρώματος όταν βρίσκεστε στην παραλία. «Σκεφτείτε αυτά τα κραγιόν σαν μια καλή ευκαιρία να ενυδατώνετε κάθε λίγο και λιγάκι την ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών σας», συμπληρώνει ο Surrat.

Ξεχάστε τους κανόνες: Η κλασική συμβουλή που θα έδινε ένας make-up artist είναι ότι φορώντας έντονο κραγιόν, οφείλετε να διατηρήσετε το υπόλοιπο μακιγιάζ όσο γίνεται ουδέτερο. Αγνόησέ το! «Ακόμα και τα κραγιόν που είναι παχύρρευστα και έντονα, προσφέρουν μια αρκετά εξευγενισμένα χρωματική παλέτα, η οποία συνδυάζεται αρμονικά ακόμη και με smoky eyes -αν το θελήσετε», λέει ο Surratt. Επίσης, δείχνουν τέλεια επάνω σε μια δροσερή επιδερμίδα, στην οποία θα έχετε απλώσει ένα κρεμώδες ρουζ στα μάγουλα. «Στην πραγματικότητα, μπορείτε να μην κάνετε ούτε αυτό. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να φορέσετε αυτά τα κραγιόν. Απλά, διασκεδάστε μαζί τους», τονίζει ο make-up artist.

Κάθε απόχρωση, θα σας ταιριάζει γάντι: Οι περισσότερες φόρμουλες των πλούσιων κραγιόν που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι  πολύ φωτεινές και ιδανικές για κάθε τύπο γυναίκας ή χρωματικό τόνο επιδερμίδας. «Θα διαπιστώσετε με μεγάλη έκπληξη πόσο εύκολα εναρμονίζονται με το φυσικό τόνο των χειλιών σας, αλλά αν πραγματικά δεν ξέρεις από ποια απόχρωση να ξεκινήσετε, απλά ρίξτε μια ματιά στα ρούχα που έχετε στη ντουλάπα σας», λέει ο Surratt και συμβουλεύει: «Αν στη γκαρνταρόμπα σας κυριαρχούν ροδακινί, κιτρινοπράσινα, ουδέτερα ή κοκκινωπά χρώματα, επιλέξτε ένα κραγιόν σε αποχρώσεις ροδακινί-ροζ ή κοραλλί. Αν έχετε την τάση να φοράτε μπλε, πράσινο-σμαραγδί και βαθύ μοβ ρούχα, δοκιμάστε ένα παστέλ ροζ, φούξια, ή δαμασκηνί χρώμα  για τα χείλη. Συνειδητοποιώντας το πόσο θερμή ή δροσερή θέλετε να δείχνετε στις εμφανίσεις σας, προσαρμόζετε ανάλογα και την απόχρωση του καλοκαιρινού κραγιόν σας».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ