Ο Obi-Wan Kenobi, Ewan McGregor, επιστρέφει

obi-wan-kenobi-ewan-mcgregor-star-wars
ΤΡΙΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η νέα σειρά με τον Ewan McGregor θα παρουσιαστεί στην πλατφόρμα streaming της Disney, μαζί με το «The Mandalorian» του Jon Favreau.

Μετά από έντονη φημολογία στο διαδίκτυο, φαίνεται πως ο Ewan McGregor θα επιστρέψει στον ρόλο του Obi-Wan Kenobi από τον «Πόλεμο των Άστρων» σε μια νέα τηλεοπτική σειρά για την πλατφόρμα streaming της Disney, η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 12 Νοεμβρίου. Μέσω του Disney+ θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων η live-action σειρά «The Mandalorian» και μια με τον Cassian Andor, τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Diego Luna στο «Rogue One».

Ο Σκοτσέζος ηθοποιός έχει δηλώσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον του για τον ρόλο και φέρεται να είχε συμφωνήσει μάλιστα να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία αφιερωμένη στον χαρακτήρα. Οι «χαμηλές πτήσεις» όμως του «Solo» στα διεθνή box office και οι αρνητικές κριτικές στο «Οι τελευταίοι Τζεντάι» ανάγκασαν την Disney να αναθεωρήσει τον προγραμματισμό της, οπότε τα σχέδια για ταινίες με τον Kenobi και τον αινιγματικό Boba Fett αναβλήθηκαν.

Παρά τον σκεπτικισμό που έχει εκφραστεί από τους οπαδούς του franchise για τις επιλογές της Disney, η ανακοίνωση της νέας σειράς έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη πλοκή, όμως δεδομένης της ηλικίας του McGregor, η σειρά λογικά θα αφηγηθεί τις περιπέτειες του πρώην δασκάλου του Anakin Skywalker μετά το τέλος της πρίκουελ τριλογίας και πριν την εμφάνιση του στο «Μια νέα ελπίδα».

Το Δεκέμβριο ολοκληρώνεται η σίκουελ τριλογία του J.J. Abrams, με το ένατο επεισόδιο της σειράς επιστημονικής φαντασίας που τιτλοφορείται «The Rise of Skywalker». Όπως έχουν αποκαλύψει οι ιθύνοντες στην Disney και την Lucasfilm, η επόμενη τριλογία ταινιών «Star Wars» θα διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια νωρίτερα στην ιστορία του «μακρινού γαλαξία» και θα φέρει την υπογραφή των παραγωγών του «Game Of Thrones».