Τον Οκτώβριο επανεκδίδονται τέσσερα κλασικά άλμπουμ των Beastie Boys

beastie-boys Andy Freeberg
ΤΡΙΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Τα «Paul’s Boutique», «Ill Communication», «Root Down» EP και «To The 5 Boroughs» θα κυκλοφορήσουν σε χρωματιστό βινύλιο.

Οι Beastie Boys ανακοίνωσαν πως θα επανεκδώσουν τέσσερα κλασικά άλμπουμ τους, στις 4 Οκτωβρίου, μέσω της δισκογραφικής τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα τέσσερα άλμπουμ θα κυκλοφορήσουν σε χρωματιστό βινύλιο 180 γραμμαρίων.

Πιο συγκεκριμένα οι Beasties θα επανεκδώσουν το «Paul’s Boutique» που κυκλοφόρησε το 1989, το «Ill Communication» του 1994, το «Root Down» EP του 1995 και το «To The 5 Boroughs» του 2004. Στο πλαίσιο των επανεκδόσεων, το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει μια ειδική σειρά merchandise (όπως μπλουζάκια) για κάθε άλμπουμ. Η προπώληση των επανεκδόσεων έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους.

Το «Paul’s Boutique» σε παραγωγή των Dust Brothers ήταν το δεύτερο άλμπουμ των Beastie Boys, μετά το ντεμπούτο τους «Licensed to Ill» το 1986. Αν απέτυχε εμπορικά, το άλμπουμ θεωρείται ως μια από τις πιο λαμπρές στιγμές του hip hop συγκροτήματος, λόγω της στιχουργικής ερμηνείας και της χρήσης των sample.

Ilpo Musto/Shutterstock

Το τέταρτο άλμπουμ των Beastie Boys, το τριπλό πλατινένιο «Ill Communication», είχε έντονες jazz rock επιρροές και περιλαμβάνει μια από τις πιο γνωστές επιτυχίες τους, το «Sabotage», το οποίο κατέκτησε τα μουσικά κανάλια για το πρωτοποριακό και ευφάνταστο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο Spike Jonze. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το «Root Down» EP με εναλλακτικές εκτελέσεις κομματιών από το «Ill Communication» και ζωντανά τραγούδια από την χειμερινή ευρωπαϊκή περιοδεία τους το 1995.

Το «To The 5 Boroughs» του 2004 περιλαμβάνει singles όπως το «Ch-Check It Out», «Triple Double» και «An Open Letter to NYC» και χαρακτηρίζεται από την απλότητα, το διαχρονικό χιούμορ, αλλά και την ισορροπία μεταξύ των beats και οργάνων.