Επανεκκίνηση στο «Matrix» με Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss

matrix
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η Lana Wachowski σκηνοθετεί και γράφει το σενάριο για το νέο κεφάλαιο του franchise επιστημονικής φαντασίας που έσπασε τα ταμεία.

Μετά από 16 χρόνια απουσίας, ο Keanu Reeves και η Carrie-Anne Moss θα επιστρέψουν για μια νέα περιπέτεια στον ψηφιακό κόσμο του «Matrix». Όπως αποκαλύπτει σε άρθρο του το Variety, οι δύο ηθοποιοί φέρονται να έχουν συμφωνήσει με τις Warner Bros και Village Roadshow για να πρωταγωνιστήσουν στην τέταρτη ταινία της σειράς. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος του νέου σίκουελ θα είναι η Lana Wachowski.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι από το να επιστρέψουμε στο “Matrix” με την Lana. Η Lana είναι πραγματική οραματίστρια – μια μοναδική, πρωτότυπη και δημιουργική κινηματογραφίστρια – και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γράψει, σκηνοθετήσει και αναλάβει την παραγωγή αυτού του νέου κεφαλαίου στον κόσμο του “Matrix”» δήλωσε ο πρόεδρος της Warner Bros. Picture Group Toby Emmerich.

«Πολλές από τις ιδέες που η Lilly και εγώ εξετάσαμε πριν από 20 χρόνια για την πραγματικότητα μας είναι ακόμα πιο επίκαιρες τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενη που αυτοί οι χαρακτήρες επιστρέφουν στην ζωή μου και είμαι ευγνωμονούσα που θα έχω άλλη μια ευκαιρία να δουλέψω με τους εκπληκτικούς φίλους μου» σχολίασε η Wachowski.

Στην συγγραφή του σεναρίου η Wachowski θα συνεργαστεί με τον Aleksandar Hemon και τον David Mitchell, ενώ πηγή του άρθρου αναφέρει πως η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο 2020. Η Warner Bros επιχειρούσε τα τελευταία χρόνια να βρει έναν τρόπο να επαναφέρει το franchise στην μεγάλη οθόνη, όμως αντιμετώπισε ορισμένα θέματα με τα δικαιώματα παραγωγής.

Τα προβλήματα όμως ξεπεράστηκαν και σε συνδυασμό με την μεγάλη επιτυχία του Reeves και το σενάριο της Wachowski, το στούντιο αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα με τον σχεδιασμό του νέου σίκουελ. Αναφορικά με την πλοκή της νέας ταινίας δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, ενώ υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τον χαρακτήρα του Morpheus, τον οποίο είχε ενσαρκώσει ο Laurence Fishburne. Ορισμένες πηγές του Variety θεωρούν πως η Warner Bros. προσανατολίζεται σε έναν νέο ηθοποιό για τον ρόλο.