Η Taylor Swift σκοπεύει να ηχογραφήσει ξανά όλα τα παλιά τραγούδια της

taylor-swift
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια πρόσφατα έχασε το έλεγχο των έξι πρώτων άλμπουμ της από τον διαβόητο μάνατζερ Scooter Braun.

Η Taylor Swift μπορεί να ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του έβδομου άλμπουμ της με τίτλο «Lover» την Παρασκευή 23 Αυγούστου, όμως στην συνέχεια σκοπεύει να ηχογραφήσει εκ νέου όλα τα προηγούμενα τραγούδια της. Αφορμή για την επιστροφή της Αμερικανίδας τραγουδίστριας στο στούντιο είναι η κόντρα της με τον μάνατζερ Scooter Braun, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε τον έλεγχο των έξι πρώτων άλμπουμ της, όταν απέκτησε την δισκογραφική εταιρεία Big Machine.

Η εξαγορά της δισκογραφικής εταιρείας, η οποία φέρεται να έχει αξία 300 εκατομμυρίων δολαρίων, έγινε τον περασμένο Ιούνιο και η Swift είχε χαρακτηρίσει την εξέλιξη ως «το χειρότερο σενάριο». Σε δηλώσεις τότε η pop star ισχυρίστηκε πως δεν ήταν ενήμερη για εξαγορά και κατέκρινε τον διαβόητο μάνατζερ για έντονο bullying. Πιο συγκεκριμένα η Swift αναφέρθηκε στον ρόλο του Braun στην κόντρα της με τον Kanye West και την Kim Kardashian.

«Ο Scooter μου έχει πάρει την δουλειά της ζωής μου και δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να την αγοράσω. Ουσιαστικά η μουσική κληρονομιά μου βρίσκεται στα χέρια κάποιου που προσπάθησε να την διαλύσει. Αυτό είναι το χειρότερο μου σενάριο. Αυτό συμβαίνει όταν υπογράφεις μια συμφωνία στα 15 με κάποιον για τον οποίο ο όρος “αφοσίωση” είναι ξεκάθαρα μονάχα μια συμβατική έννοια» είχε δηλώσει τότε η Swift μέσω Instagram.

Πολλοί συνάδελφοι της Swift τάχθηκαν με το πλευρό της pop star, τονίζοντας πόσο ανήθικη ήταν η κίνηση του Braun. Η Kelly Clarkson μάλιστα είχε παρακινήσει τότε την Swift να επαναηχογραφήσει όλο το υλικό των έξι άλμπουμ – από το ομώνυμο ντεμπούτο της του 2006 έως το «Reputation» του 2017 – κάτι το οποίο τελικά αποφάσισε να κάνει.

Σε συνέντευξη της στο «Sunday Morning» του CBS η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο στούντιο για να ηχογραφήσει εκ νέου τα τραγούδια των συγκεκριμένων άλμπουμ, με την ίδια να απαντά «ναι, οπωσδήποτε».

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο είχε επιχειρήσει στο παρελθόν και ο Prince, μετά την διένεξη του με την Warner Brothers. Το εγχείρημα όμως του Prince ουσιαστικά όμως απέτυχε, αφού οι πρωτότυπες εκδοχές των τραγουδιών απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη αξία από τους θαυμαστές τους.