Ο κόσμος του θεάματος ανησυχεί για την πυρκαγιά στον Αμαζόνιο

amazonios-dasos-purkagia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

«Το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο φλέγεται για τρεις εβδομάδες και δεν καίγεται καρφάκι στα media» έγραψε η Ariana Grande.

Τις τελευταίες τρεις περίπου εβδομάδες μαίνεται μια μεγάλη πυρκαγιά στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στην Βραζιλία, η οποία έχει κάψει τεράστιες εκτάσεις στον «πνεύμονα» του πλανήτη. Η τεράστια οικολογική καταστροφή και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής έχουν προκαλέσει ανησυχία σε όλες τις γωνίες του πλανήτη, με τις Camila Cabello, Ariana Grande, John Cusack και πλήθος άλλων αστέρων του θεάματος να εκφράζουν την αγανάκτηση τους μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Την Τετάρτη η Cabello μοιράστηκε μια φωτογραφία του δάσους στις φλόγες και σχολίασε πως η φωτιά είναι «σπαρακτική και τρομακτική». «Αυτό με κάνει να θέλω να κλάψω από τα νεύρα μου. Τι κάνουμε; Κυριολεκτικά καταστρέφουμε το θαύμα που είναι το σπίτι μας. Λυπάμαι τόσο πολύ, Γη» έγραψε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια.

Αντίστοιχο όμως ήταν και το μήνυμα της Grande, η οποία ανέβασε τρεις φωτογραφίες της πυρκαγιάς στο Instagram Stories. «Εάν δεν είστε από την Βραζιλία και δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει εκεί, ορίστε. Το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο φλέγεται για 16η μέρα και δεν καίγεται καρφάκι στα media για αυτό» υπογράμμισε η pop star, συμπληρώνοντας την ανάρτηση της με το hashtag #PrayForAmazonia.

Η Demi Lovato με την σειρά της μοιράστηκε ένα screenshot από την ανάρτηση της Grande και σχολίασε πως «ο Αμαζόνιος καίγεται για τρεις εβδομάδες και μόλις που το μαθαίνω εξαιτίας της ελλιπούς κάλυψης από τα media. Αυτό ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα στον πλανήτη», ενώ παράλληλα κάλεσε τους followers της να διαδώσουν την είδηση.

«Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου φλέγεται και αυτό είναι άσχημο, είναι μια από τις μεγαλύτερες καταβόθρες άνθρακα στον κόσμο, διαδώστε την είδηση» έγραψε ο Jaden Smith στην δική του ανάρτηση στο Instagram.

Ο John Cusack έγραψε «το δάσος του Αμαζονίου καίγεται για τρεις εβδομάδες τώρα και λόγω της ελλιπούς κάλυψης από τα media ο κόσμος δεν το γνωρίζει. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα στον πλανήτη», ενώ μοιράστηκε ένα βίντεο από την πυρκαγιά.