Ο Thom Yorke βγάζει το δικό του fanzine

thom-yorke Joel C. Ryan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Το αυτοσχέδιο περιοδικό περιλαμβάνει συνεντεύξεις με την Laurie Spiegel, τον Luca Guadagnino, την Amy Cutler και πολλούς άλλους.

Με τους Radiohead να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα, ο Thom Yorke έχει αφοσιωθεί σε πολλά προσωπικά project και μετά το πρώτο του soundtrack για την μεταφορά του «Suspiria», ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει έναν δικό του fanzine (δηλαδή ένα αυτοσχέδιο περιοδικό) με συνεντεύξεις καλλιτεχνών, ακτιβιστών και μουσικών.

Το «I See You», όπως τιτλοφορείται το περιοδικό, θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με το Crack Magazine και σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, ο frontman των Radiohead ρώτησε τους οχτώ συνεντευξιαζόμενους την ίδια σειρά ερωτήσεων.

Στο περιοδικό απαντούν η πρωτοπόρος στον χώρο των synthesizer Laurie Spiegel, ο ακτιβιστής και δημοσιογράφος George Monbiot, ο ποιητής και συγγραφέας Harry Josephine Gile, η εικαστικός Amy Cutler, ο σχεδιαστής μόδας Jun Takahashi, ο σκηνοθέτης Luca Guadagnino, η πειραματική μουσικός Kali Malone και ο καλλιτέχνης Christian Holstad.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάνει ο Yorke στο fanzine είναι «πως φαίνεται ή ακούγεται η αντίσταση το 2019, πως χορεύει» και «ποιος είναι ο προσωπικός φόβος που θα ήθελες να ξεπεράσεις ή τουλάχιστον να με τον οποίο θα ήθελες να συμβιβαστείς». Το περιοδικό επίσης περιλαμβάνει «visual αποσπάσματα από τον κόσμο του κάθε συνεντευξιαζόμενου», έναν πρόλογο από τον Yorke και artwork από τους στενούς συνεργάτες των Radiohead, Stanley Donwood και Dr. Tchock.

Τα αντίτυπα μέσω του Crack Magazine και του επίσημου καταστήματος των Radiohead έχουν εξαντληθεί, όμως το fanzine είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω της XL Recordings και άλλα επιλεγμένα καταστήματα για 20 λίρες. Το «I See You» θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου και τα έσοδα θα διατεθούν στην Greenpeace.