Το «Lover» της Taylor Swift σπάει ρεκόρ πωλήσεων για το 2019

taylor-swift John Salangsang
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η Αμερικανίδα pop star έλαβε συγχαρητήρια από τον Scooter Braun, παρά την κόντρα τους με αφορμή την εξαγορά της Big Machine.

Την περασμένη Παρασκευή η Taylor Swift κυκλοφόρησε τον πολυαναμενόμενο έβδομο δίσκο της, το «Lover» και σύμφωνα με το Billboard η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει ήδη πουλήσει πάνω από 450.000 αντίτυπα.

Με αυτή την επίδοση η Swift έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων της πρώτης εβδομάδας για το 2019, μέσα σε μια μέρα. Το προηγούμενο ρεκόρ για τις περισσότερες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας για το 2019 κατείχαν μέχρι πρόσφατα οι Jonas Brothers με το «Happiness Begins», με 357.000 αντίτυπα.

Invision/AP / Evan Agostini

Εφόσον συνεχίσει με αντίστοιχο ρυθμό, το «Lover» ενδέχεται να ξεπεράσει το ρεκόρ του «Reputation» από το 2017, το οποίο πούλησε 1,216 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας. Το άρθρο του Billboard εξηγεί παράλληλα πως το νέο άλμπουμ κυκλοφορεί σε πολλαπλές συλλεκτικές εκδοχές, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει την Swift να σπάσει το ρεκόρ της. Το άλμπουμ πάντως αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή του Billboard 200 chart από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους, κάτι το οποίο η Swift έχει ήδη πετύχει με τους πέντε από τους έξι προηγούμενους δίσκους της.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης τα συγχαρητήρια για την επίδοση που έστειλε στην Αμερικανίδα pop star ο Scooter Braun. Πριν από λίγες εβδομάδες ο μάνατζερ απέκτησε την πρώην δισκογραφική εταιρεία της Swift και ουσιαστικά έχει τον έλεγχο των πρώτων έξι δίσκων της. Η Swift «απάντησε» στην εξαγορά της Big Machine ανακοινώνοντας πως θα ηχογραφήσει εκ νέου όλο το υλικό των έξι άλμπουμ.